Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Šimečka odmietol výzvu Fica na ospravedlnenie, proti protiústavným zákonom bude bojovať v parlamente aj uliciach

Doplnil, že pre Slovensko nie je dobré, že vláda nakoniec dosiahla svoje a zločinci dostanú miernejšie tresty.
Menej ako 1 min. min.

4.7.2024 (SITA.sk) – Líder Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka odmietol výzvu predsedu vlády Roberta Fica na ospravedlnenie sa za postoje opozície v súvislosti s vládnou novelou Trestného zákona. Ako opozičné hnutie zdôraznilo, Ústavný súd SR totiž poukázal na protiústavné aspekty novely.

„Je zásluhou opozície, že najhoršie časti zákona vypadli. V opozičnej práci budeme pokračovať v parlamente a ak to bude nutné, tak aj v uliciach alebo podaniami na ústavný súd,“ zdôraznil Šimečka. Doplnil však, že pre Slovensko nie je dobré, že vláda nakoniec dosiahla svoje a zločinci dostanú miernejšie tresty.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) uvítal rozhodnutie Ústavného súdu (ÚS) SR ohľadom novely Trestného zákona. V mene vládnej koalície vyzval bývalú prezidentku Zuzanu Čaputovú, opozíciu, a tiež mimovládne organizácie a médiá, ktoré označil za protivládne, aby sa ospravedlnili za prejavy nenávisti i organizovanie protestov v súvislosti s touto novelou.

Viac k témam: bývalá prezidentka SR, Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Koalícia, Líder Progresívneho Slovenska, Médiá, Mimovládne organizácie, Novela Trestného zákona, Opozícia, Ospravedlnenie, Predseda vlády
Zdroj: SITA.sk – Šimečka odmietol výzvu Fica na ospravedlnenie, proti protiústavným zákonom bude bojovať v parlamente aj uliciach © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie