Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Šimečka v reakcii na Ficov prejav pokračuje v nenávisti

www.slovanskenoviny.sk/rss Kope si vlastný politický hrob! Šimečka to stále ešte nechápe? Robert Fico (Smer-SSD) je čiastočne späť. Na hlase mu počuť, že prešiel niečím, čím by prejsť nechcel nik z nás, no avizuje, že do práce sa, ak všetko pôjde tak, ako má, vráti už na prelome júna a júla. Na videopríhovor Roberta Fica reagovali viacerí politici, medzi […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Kope si vlastný politický hrob! Šimečka to stále ešte nechápe? Robert Fico (Smer-SSD) je čiastočne späť. Na hlase mu počuť, že prešiel niečím, čím by prejsť nechcel nik z nás, no avizuje, že do práce sa, ak všetko pôjde tak, ako má, vráti už na prelome júna a júla.

Na videopríhovor Roberta Fica reagovali viacerí politici, medzi nimi zverejnil status na Facebooku aj predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. Ten hovorí o štvrťhodine plnej obviňovania opozície, novinárov, mimovládok a konšpirácii.

Progresívci od svojho vzniku burcujú verejnosť proti Smeru. Po parlamentných voľbách ešte pritvrdili a tak zradikalizovali svojich prívržencov, že jeden neváhal a spáchal v mene Šimečkových názorov atentát na premiéra. Teraz by sa malo PS plaziť po kanáloch a kajať sa. To najmenšie však, čo by mali urobiť, by bolo ospravedlnenie našej spoločnosti. Ale nie. Progresívci šíria nenávisť ďalej. Podľa lídra PS by mal vlastne Fico a celý Smer začať z uzmierením. Kto to kedy videl, aby sa napadnutý začal uzmierovať s agresorom prvý? No my nie…

Michal Šimečka sa síce teší zo zlepšujúceho sa premiérovho zdravotného stavu, vzápätí však proklamuje vlastné sklamanie. Nepáčilo sa mu premiérovo „obviňovanie“ a „konšpirácie“. Šimečka v statuse píše, ako všetci dúfali v zmierenie, no premiér ho podľa neho odmietol. Poprial mu preto skoré úplné uzdravenie, no avizuje, že PS sa myšlienky na (ďalšie?) demokratické voľby nevzdá. Rovnaká zlosť srší aj z väčšiny komentujúcich.

Politické sklamanie

„Som rád, že Robert Fico sa cíti lepšie. Žiaľ, na jeho politike sa nič nezmenilo. Jeho prvé vystúpenie po atentáte bolo politickým sklamaním. Premiér 14-minút obviňoval médiá, opozíciu, umelcov, EÚ aj našich zahraničných partnerov,“ vyčíta Šimečka premiérovi.

Čo že sa mu zle počúva?

„Namiesto toho, aby aktívne prispel k spoločenskému zmieru, nazval atentátnika „aktivistom slovenskej opozície” a opakoval konšpirácie o celosvetovom sprisahaní Sorosa proti Slovensku,“pokračuje predseda progresívcov.

On mu tak prial, a teraz toto…?

„Je mi to naozaj ľúto. Všetci sme mu držali palce, aby sa čím skôr zotavil, všetci sme čin atentátnika ostro odsúdili, všetci sme dúfali, že naozaj vykročíme k spoločenskému zmiereniu. Lenže z prvého vystúpenia sa zdá, že premiér Fico ho odmietol.

Úprimne ma teší, že zdravotný stav premiéra sa zlepšuje. Prajem mu, aby sa mohol čo najskôr vrátiť do práce. Jeho vystúpenie však potvrdilo všetky dôvody, pre ktoré sme presvedčení, že Smer je potrebné politicky poraziť v demokratických voľbách,“ uzatvára Šimečka, ktorý evidentne nestráca nádej na predčasné voľby a aj napriek všetkému sa o ne zrejme bude usilovať.

Aj diskusia je zaujímavá

„Presne. Evidentne naivne som od neho čakala pokorné a pokojné vyjadrenie, ktoré sa aj tak zo začiatku javilo, ale potom to prišlo… “Opozícia, médiá, atď., atď.” Škoda. Prajem mu skoré uzdravenie a návrat do normálneho života, atentát som hneď odsúdila a vždy ho budem odsudzovať, ale to nešťastné vyjadrenie… Načo zase tá nenávisť,“ pýta sa Nikola.

„Treba byť vo svojich postojoch naďalej pevný a sebavedomo neoblomný. Slušne ale nedať si vziať slovo a reagovať na všetky invektívy a nepravdy. A s nadhľadom a sebavedomým úsmevom, i keď viem, že to jednoduché nie je. Hlavne keď arogancia a vulgárnosť podporovaná konšpiráciami vyhráva,“ komentuje Ivo.

„Protesty by mali pokračovať, aby si nemysleli, že sa im tá diktatúra, ktorú tu zavádzajú, a na ktorej zavedenie zneužívajú atentát, bude tolerovať,“ píše pre istotu Zuzana.

„Tak tieto komenty, to je naozaj sila. Slušnosť a láska v progresívnom podaní. Je mi vás v podstate ľúto. Vlastne nie, nie je, je mi ľúto vašich detí, že sú alebo budú vychovávané takýmito rodičmi,“ konštatuje so znechutením Aja.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Šimečka v reakcii na Ficov prejav pokračuje v nenávisti je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie