Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Šimkovičová: Múzeum rusínskej kultúry si bude vyžadovať nemalé investície

www.slovanskenoviny.sk/rss Múzeum rusínskej kultúry v Prešove si bude vyžadovať nemalé investície do infraštruktúry. Rezort kultúry sa tým bude zaoberať. Na snímke ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV) SR v Bratislave 14. novembra 2023. FOTO TASR – Jaroslav Novák Uviedla to ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Múzeum rusínskej kultúry v Prešove si bude vyžadovať nemalé investície do infraštruktúry. Rezort kultúry sa tým bude zaoberať.

Na snímke ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV) SR v Bratislave 14. novembra 2023. FOTO TASR – Jaroslav Novák

Uviedla to ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS), ktorá vo štvrtok pred výjazdovým rokovaním vlády v Michalovciach navštívila inštitúcie na východnom Slovensku.

Múzeum rusínskej kultúry

Šimkovičová navštívila Slovenské technické múzeum v Košiciach, Divadlo Viola v Prešove a Slovenské národné múzeum – Múzeum rusínskej kultúry v Prešove. „Určite by som rada pozvala všetkých ľudí, aby si našli čas a počas návštevy východného Slovenska sa zastavili aj v našich múzeách. Stále expozície, ale aj krátkodobé či dlhodobé výstavy majú rozhodne čím zaujať,“ poznamenala.

V súvislosti s prešovským Divadlom Viola ocenila, že má vo svojom repertoári aj predstavenia pre deti s poruchami autistického spektra alebo s poruchami pozornosti. „Bolo mi cťou navštíviť toto regionálne divadlo a určite chcem veľmi oceniť všetko, čo robia v prospech detí, ale aj celej spoločnosti,“ dodala ministerka.

ereport.sk

Príspevok Šimkovičová: Múzeum rusínskej kultúry si bude vyžadovať nemalé investície je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie