Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sirôtky budú kvitnúť až do polovice leta. Zalievajte ich maminým domácim vývarom

1.4.2024 Redakcia vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Krivorotova). Môžu sa sirôtky pestovať aj v lete? To je skvelá otázka pre každého, kto oceňuje tieto veselé a farebné kvety. Nie nadarmo sú jednou z prvých letničiek, ktoré sa na jar a potom na jeseň dostávajú do predaja. Dnes vám prezradíme, ako zlepšiť ich kvitnutie. Môžu sa […]
Menej ako 1 min. min.

1.4.2024 Redakcia vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Krivorotova).

Môžu sa sirôtky pestovať aj v lete? To je skvelá otázka pre každého, kto oceňuje tieto veselé a farebné kvety. Nie nadarmo sú jednou z prvých letničiek, ktoré sa na jar a potom na jeseň dostávajú do predaja. Dnes vám prezradíme, ako zlepšiť ich kvitnutie.

Môžu sa sirôtky pestovať aj v lete?
Foto: shutterstock/Elena Krivorotova

„Záhradkárstvo stojí veľa peňazí“. Tento mýtus ste už pravdepodobne počuli alebo ste mu dokonca sami uverili. Niekde v posledných desaťročiach ľudia začali veriť, že musia výrazne investovať do nákupu všetkých hnojív a materiálov potrebných na plánovanie záhrady. Nič nemôže byť ďalej od pravdy, skvelé hnojivá si môžete vyrobiť sami doma.

Vyskúšajte geniálny liek mojej mamy. Sirôtky a iné kvety rastú ako bláznivé

Kompostovací čaj je podobný tradičnému záhradnému kompostovaniu, pretože do neho možno pridať akýkoľvek organický odpad a vytvoriť tak silné prírodné hnojivo pre rastliny. Na prípravu tohto jednoduchého čajového hnojiva potrebujete len uzatvárateľnú nádobu a vodu.

Ako pripraviť kompostový čaj. Môžete si ho vyrobiť aj na domácom balkóne

Do veľkej sklenenej nádoby pridajte banánové šupky, kávovú usadeninu, zvyšky zeleniny, čajové vrecúška a akýkoľvek iný organický odpad v pomere 1:10 kompostu a vody. Zmes pevne uzavrite a raz denne ju pretrepte, aby sa čaj premiešal. Po týždni odfiltrujte pevné častice a zvyšnú čajovú tekutinu zrieďte čistou vodou v pomere 1:10. Ráno alebo večer postriekajte vlhkú pôdu.

Do veľkej sklenenej nádoby pridajte banánové šupky, kávovú usadeninu, zvyšky zeleniny, čajové vrecúška a akýkoľvek iný organický odpad v pomere 1:10 kompostu a vody.
Foto: pexels.com/Julia Kuzenkov

Kompostový čaj je zázrak pre kvety. Nemusíte mať záhradu, aby ste ho mohli používať

Kompostový čaj sa dobre hodí ako domáce hnojivo pre vonkajšie aj izbové rastliny, pretože obsahuje širokú škálu živín a prospešných baktérií. Ak ním budete polievať sirôtky, budú krásne kvitnúť počas celého leta. Prírodné hnojivo môžete použiť aj pod iné rastliny.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nápadné kvety, ktoré môžete zasadiť hneď teraz. Ich pestovanie je veľmi jednoduché

Krásne a neprehliadnuteľné! TOP balkónové kvety, ktoré očaria každého

The post Sirôtky budú kvitnúť až do polovice leta. Zalievajte ich maminým domácim vývarom appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie