Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sjíždění rozvodněných řek dříve nevadilo, překvapil Pollert. Nezodpovědnost, míní Hradilek

„Před mnoha a mnoha lety, když ještě nebyl internet, vodáci zcela přirozeně sjížděli rozvodněné řeky a nikomu to nevadilo. Nikdo je totiž neviděl. Dnes? Mediální lynč,“ napsal Pollert na svém účtu na síti X. ČTĚTE TAKÉ: PŘEHLEDNĚ: Obchodní řetězce zavírají kvůli povodním. Podívejte se, kde si teď nenakoupíte „Co se změnilo? Mediální obraz reality je jiný […]
Menej ako 1 min. min.

„Před mnoha a mnoha lety, když ještě nebyl internet, vodáci zcela přirozeně sjížděli rozvodněné řeky a nikomu to nevadilo. Nikdo je totiž neviděl. Dnes? Mediální lynč,“ napsal Pollert na svém účtu na síti X.

ČTĚTE TAKÉ: PŘEHLEDNĚ: Obchodní řetězce zavírají kvůli povodním. Podívejte se, kde si teď nenakoupíte

„Co se změnilo? Mediální obraz reality je jiný než skutečná realita. À propos, díky internetu nás střídá jedna apokalypsa za druhou, není-liž pravda?“ pokračoval v příspěvku. Za tato tvrzení si v komentářích pod příspěvkem vysloužil nechápavé reakce. Kritiku pak odvracel například slovy, že horolezcům se také nezakazuje lézt na hory.

Příspěvek navíc na síť X napsal ve chvíli, kdy už bylo jasné, že záplavy si vyžádaly nejméně jednu oběť (v době vydání článku v pondělí večer už byly registrovány tři, pozn. red.). Se životem hazardoval o víkendu i muž v Praze. Šel si zaplavat ve Vltavě, strhl ho ovšem proud a unesl ho o dva kilometry dále. Zachránit ho nakonec museli hasiči.

Před nebezpečným jednáním varoval další olympionik Vavřinec Hradilek. „Síla té divoké vody je zřetelná na první pohled, ale co není na první pohled zřetelné, je to, co třeba v ní plave, kam řeka může stoupnout, kam dokáže dotáhnout tělo,“ popsal pro CNN Prima NEWS bývalý vodní slalomář.

„Varování, že přijdou povodně, přišlo včas, aby se na to lidé mohli připravit a oni pak do toho začnou skákat, což je nezodpovědnost a selhání morálky,“ doplnil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šokující chování při povodních: Lidé skáčou do divokých řek nebo surfují. Záchranáři nechápou

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie