Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Skandál v chorvatském letovisku. Lidé se otrávili fekáliemi z vodovodu, platí přísné opatření

„Vzhledem k tomu, že několik osob mělo zdravotní problémy, byl informován Ústav veřejného zdraví, který odebral vzorky vody k rozboru,“ uvedla místní policie s tím, že zahájila vyšetřování události, informuje Dnevnik.hr. ČTĚTE TAKÉ: V koši plném nedopalků našli novorozeně. Mělo násilím přestřiženou pupeční šňůru Místní vodárenská společnost vydala následně varování, v němž vyzvala místní obyvatele, aby […]
Menej ako 1 min. min.

„Vzhledem k tomu, že několik osob mělo zdravotní problémy, byl informován Ústav veřejného zdraví, který odebral vzorky vody k rozboru,“ uvedla místní policie s tím, že zahájila vyšetřování události, informuje Dnevnik.hr.

ČTĚTE TAKÉ: V koši plném nedopalků našli novorozeně. Mělo násilím přestřiženou pupeční šňůru

Místní vodárenská společnost vydala následně varování, v němž vyzvala místní obyvatele, aby vodu z vodovodního systému nepili a zahájila jeho proplachování. Pitnou vodu v postižených oblastech zajistila pomocí cisteren.

Vzhledem k tomu, že na potrubí nebyly nalezeny žádné praskliny, vodárna nyní pracuje s verzí, že vodu fekáliemi někdo kontaminoval záměrně, píše Telegram.hr. „Odebrali jsme vzorky ze dvou náhodně vybraných studní v okolí a rozbory vyšly katastrofálně. Ta voda byla plná bakterií a fekálního odpadu. To potvrdilo naše teze o nelegálním vstřikování kontaminované vody do našeho systému,“ sdělil technický ředitel splitské vodárny Ivica Perić.

Společnost začala instalovat pojistné ventily do všech studní v postižené oblasti, aby v budoucnu podobným jevům zabránila. „Čekáme na oficiální výsledky epidemiologické služby a všichni se na tento problém budeme soustředit tak dlouho, dokud jej nevyřešíme,“ dodal Perić, podle kterého nemusel být nikdo hospitalizován a nikdo by neměl mít vážné zdravotní následky.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nejjedovatější ryba na světě s hlavou jako krajta sužuje Chorvatsko. Jak ji ve vodě poznat?

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie