Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Skladujete takto tu uteráky? Je to zlé pre vaše zdravie

30.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Offscreen). Držanie uterákov v kúpeľni je na Slovensku normou. Možno si myslíte, že toto je pre nich to najlepšie miesto, no pravda je iná. Ak ich vždy zavesíte na háčik alebo necháte na radiátore, robíte obrovskú chybu, ktorá vás môže stáť zdravie. Zistite, prečo by ste to nemali robiť. […]
Menej ako 1 min. min.

30.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Offscreen).

Držanie uterákov v kúpeľni je na Slovensku normou. Možno si myslíte, že toto je pre nich to najlepšie miesto, no pravda je iná. Ak ich vždy zavesíte na háčik alebo necháte na radiátore, robíte obrovskú chybu, ktorá vás môže stáť zdravie. Zistite, prečo by ste to nemali robiť.

Kde skladovať uteráky? Výber miesta si treba dobre premyslieť.
Foto: shutterstock/Offscreen

Uterák zavesený na háčiku alebo radiátore možno vidieť takmer v každej slovenskej kúpeľni. V skutočnosti sú to najhoršie možné miesta na jeho uloženie.

Je pravda, že je vždy po ruke, takže ho rýchlo využijete, no toto riešenie môže mať negatívny dopad na vaše zdravie. Akonáhle zistíte prečo, okamžite prestanete praktizovať tento zlozvyk.

Držíte uterák v kúpeľni? Táto chyba vás môže stáť zdravie

Uloženie uteráka v kúpeľni vás môže stáť zdravie, pretože je to veľmi vlhká miestnosť. Vďaka častému kúpaniu je ideálnym prostredím pre rozvoj baktérií a plesní. Najmä vtedy, keď sa pravidelne nevetrá.

Ak Váš uterák nepríjemne zapácha, môže to byť znak toho, že už bol infikovaný baktériami. Radšej ho nepoužívajte, pretože si ich prenesiete na pokožku, čo môže zhoršiť jej stav a viesť k zhoršeniu akné alebo kožných lézií.

Kde skladovať uteráky? Výber miesta si treba dobre premyslieť

Kde by ste si teda mali ukladať uteráky, aby ste minimalizovali riziko rastu plesní a baktérií? Ak dbáte na hygienu, mali by ste ich vždy skladovať na suchom a vzdušnom mieste a do kúpeľne si ich priniesť až pri kúpaní.

Najlepšie bude fungovať šatník alebo skriňa (s dobrým vetraním). Predtým, ako do nich vložíte uterák, sa však uistite, že je čistá a suchá, aby ste sa vyhli plesniam a nepríjemným zápachom.

Uistite, že je skriňa čistá a suchá, aby ste sa vyhli plesniam a nepríjemným zápachom.
Foto: Pixabay/Positive_Images

Ako často meniť uteráky? Väčšina ľudí to robí príliš zriedka

Väčšina ľudí vymieňa uteráky príliš zriedka, a to je veľmi dôležité. Najmä ak nebývate sami, každý člen vašej domácnosti by mal mať vlastný uterák, ktorý by sa mal po 2-3 kúpaniach vymeniť za nový.

Uterák na ruky, ktorý väčšinou visí v kúpeľni pri umývadle, sa však oplatí vymieňať aj každý deň. Používajú ho všetci v domácnosti, čím sa zvyšuje riziko prenosu baktérií.

Uterák na ruky, ktorý väčšinou visí v kúpeľni pri umývadle, sa však oplatí vymieňať aj každý deň.
Foto: Súkromný archív

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nastriekajte vatový tampón a potrite ním papierovú rolku. Tento patent zmenil moju kúpeľňu

Hodím do bubna a zapnem práčku. Tento nepríjemný problém som vyriešila prakticky zadarmo

The post Skladujete takto tu uteráky? Je to zlé pre vaše zdravie appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie