Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Škoda Epiq je nový elektromobil za 25-tisíc. Vyzerá takto

Automobilka Škoda dnes ukázala vizuál nového modelu, ktorého cieľom má priviesť k elektromobilite masy. Škoda Epiq je nový lacný elektromobil značky s výrazným SUV dizajnom a praktickým vnútrajškom. Dizajnová štúdia ukazuje pomerne realisticky pôsobiaci model auta, ktorého cena má štartovať na úrovni 25-tisíc eur. Automobilka svoj model Škoda Epiq označila ako elektrický crossover do mesta. […]
Menej ako 1 min. min.

Automobilka Škoda dnes ukázala vizuál nového modelu, ktorého cieľom má priviesť k elektromobilite masy. Škoda Epiq je nový lacný elektromobil značky s výrazným SUV dizajnom a praktickým vnútrajškom.

Dizajnová štúdia ukazuje pomerne realisticky pôsobiaci model auta, ktorého cena má štartovať na úrovni 25-tisíc eur. Automobilka svoj model Škoda Epiq označila ako elektrický crossover do mesta. Pritom Epiq ponúkne 490 litrov batožinového priestoru a kabínu s rozmermi dostatočnými na usadenie štvorice cestujúcich.

Kľúčový parameter je pri vývoji auta kompaktnosť a dostupnosť. Škoda Epiq je elektromobil s dĺžkou 4,1 metra. Príchod na trh je naplánovaný už na budúci rok – 2025. Dojazd modelu Škoda Epiq má byť na jedno nabitie cez 400 kilometrov.

Minimalizmus a simply clever

Škodu Epiq nakreslil tím pod vedením Olivera Stefaniho. Podľa neho kombinuje robustnosť, funkčnosť a autenticitu. Dizajnový jazyk sa volá Modern Solid, auto má čiernu masku s názvom Tech-Deck Face. Tento ksichtík si skryl pod čierny plast radar a ďalšie komponenty, ktoré potrebuje pre bezpečnú jazdu mestom.

Svetelné moduly sa pýšia technológiou LED Matrix a dizajnom, ktorý vraj inšpiroval kubizmus. A majú tvar písmena T, ak by ste to nepostrehli.

No a Simply Clever riešenia sú napríklad háčiky na tašiky, cargo elementy, upevňovacie prvky a odkladací priestor skrytý pod podlahou. Interiér má všetky atribúty moderného elektromobilu. Menej je niekedy viac a tu je to presne vidieť. Podobne to dizajnéri Škody riešili už pri Superbe a Kodiaqu. Displeje, ale aj fyzické tlačidlá.

No a čo znamená Škoda Epiq?

Názov je odvodený od starogréckeho slova epos, ktoré znamená „slovo“ alebo „verš“, ale aj „príbeh“ alebo „báseň“. Auto plánuje názvom vyvolať pozitívne emócie, reakcie a vôbec nikomu zo zodpovedných nenapadlo, že už čoskoro bude toto auto volané ako e-pig. Teda elektrické prasa. Internet je zlé miesto. Fňuk.

Ak by sme sa zamysleli nad tým, kam Epiq zaradiť, určite z neho nebude náhrada za model Karoq. Skôr je to rozmerový príbuzný modelu Kamiq, akurát je viac SUV vďaka väčšej celkovej výške.

The post Škoda Epiq je nový elektromobil za 25-tisíc. Vyzerá takto appeared first on automotoblog.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie