Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Škoda odhalila špičkový koncept športiaku. Z rodinného auta je teraz pretekársky špeciál

Český elektromobil Enyaq, dostupný v dvoch karosárskych prevedeniach a hneď niekoľkých motorizáciách (vrátane športovej RS verzie), patrí na domácom i na slovenskom trhu k vôbec najobľúbenejším voľbám z pohľadu plne elektrických batériových vozidiel. Po nedávnej „aktualizácii“ pritom poskytuje lepšie každodenné využitie, vylepšený dojazd a schopnosti nabíjania. Škoda Motorsport však aktuálne predstavuje nový koncept plne elektrického […]
Menej ako 1 min. min.

Český elektromobil Enyaq, dostupný v dvoch karosárskych prevedeniach a hneď niekoľkých motorizáciách (vrátane športovej RS verzie), patrí na domácom i na slovenskom trhu k vôbec najobľúbenejším voľbám z pohľadu plne elektrických batériových vozidiel. Po nedávnej „aktualizácii“ pritom poskytuje lepšie každodenné využitie, vylepšený dojazd a schopnosti nabíjania.

Škoda Motorsport však aktuálne predstavuje nový koncept plne elektrického pretekárskeho vozidla s označením Enyaq RS Race, ktorý už podľa priradenému názvu vychádza práve zo sériového Enyaqu a konkrétne jeho kupé strihu či športovej verzie s dodatkom RS. Koncept podporuje vývoj inovatívnych technológií a udržateľných materiálov a slúži taktiež ako pilotný projekt pre budúce sériovo vyrábané modely.

Koncept, ktorý je nižší a širší, je čiastočne tvorený inovatívnymi a udržateľnými biokompozitnými dielmi, ktoré poskytujú rovnakú tuhosť a hmotnostné výhody ako uhlíkové vlákna, pričom prispievajú aj k celkovému zníženiu hmotnosti o 316 kilogramov v porovnaní s modelom Škoda Enyaq Coupé RS, z ktorého koncept vychádza.

„Škoda Enyaq RS Race bola vyvinutá výhradne vo vlastnej réžii Škoda Motorsport. Vychádza zo sériového modelu Enyaq Coupé RS a vyznačuje sa sebavedomým dizajnom s výraznou pretekárskou DNA, vylepšenou aerodynamikou a vynikajúcou akceleráciou,“ povedal Johannes Neft, člen predstavenstva Škoda Auto za oblasť technického vývoja.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 84% na dočítanie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie