Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Škodcovia sa usídlili v záhrade? Vyberte ju z kuchynskej skrinky a oni húfne utečú

1.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoHelin). Škodcovia nedajú mnohým záhradkárom v noci spať. Rýchlo sa množia, živia sa vašimi plodinami a môžu obrátiť všetko vaše úsilie nazmar. Aby ste sa tešili zo zdravej úrody, vyhýbajte sa ich potláčaniu pomocou chemikálií. Ak chcete škodcov zo záhrady vyhnať, jednoducho siahnite po obľúbenom korení, ktoré určite máte […]
3 min.

1.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoHelin).

Škodcovia nedajú mnohým záhradkárom v noci spať. Rýchlo sa množia, živia sa vašimi plodinami a môžu obrátiť všetko vaše úsilie nazmar. Aby ste sa tešili zo zdravej úrody, vyhýbajte sa ich potláčaniu pomocou chemikálií. Ak chcete škodcov zo záhrady vyhnať, jednoducho siahnite po obľúbenom korení, ktoré určite máte v kuchyni. Ako odpudzujete škodcov pomocou škorice? Okrem nej potrebujete len vodu.

Škorica pomôže v boji proti škodcom v záhrade vďaka svojej intenzívnej vôni.
Foto: shutterstock/FotoHelin

Bez škorice sa nezaobídu žiadne perníky, hrejivé nápoje ani ázijské jedlá. Jablká alebo ryža s týmto korením získajú nový rozmer, rovnako ako káva posypaná týmto korením. Ukazuje sa, že škorica sa dá úspešne použiť aj v záhrade. Nielenže vyživí rastliny, ale pomôže sa stať aj neoceniteľným spojencom v boji proti škodcom.

Škorica v záhrade: jedno korenie, veľa možností využitia

Škorica je zdravá nielen pre vás, ale aj pre vaše rastliny. Obsahuje vitamín E, A, K, ako aj vápnik a horčík. Toto korenie je výborným stimulátorom zakorenenia a rastu rastlín a rýchlo ich vyživí. Má protiplesňové vlastnosti, takže ochráni vašu záhradu pred chorobami spôsobenými týmito patogénmi. Rany na stromoch alebo kríkoch po prerezávaní alebo inom poškodení sa zahoja rýchlejšie, ak použijete škoricu. Exotická vôňa tohto korenia je neznesiteľná pre škodcov, ako sú mravce, komáre, slimáky a ovocné mušky. Jej posypanie na pôdu spôsobí, že sa vašej záhrade vyhnú veľkým oblúkom. Odradí od vašich záhonov aj mačky, ktoré si tam rady robia podstielky.

Škorica sa považuje za výborný stimulátor zakorenenia.
Foto: shutterstock/amphaiwan

Ako vyrobiť škoricový postrek? Pôsobí proti chorobám a škodcom

Ak chcete predchádzať chorobám a škodcom a bojovať proti nim pomocou škorice, najlepšie je pripraviť z nej postrek. Recept je triviálny: zmiešajte 3 polievkové lyžice škorice s litrom vody a nechajte odvar stáť 24 hodín. Potom ju nalejte do fľaše s rozprašovačom a postriekajte rastliny v záhrade. Týmto spôsobom budete nielen bojovať proti chorobám a odrádzať škodcov, ale aj vyživovať svoje plodiny. Listový postrek aplikujte každé 2 až 4 dni, kým príznaky choroby nezmiznú. Vykonajte ho v deň bez vetra a bez dažďa , najlepšie ráno. Aby kondicionér lepšie priľnul k listom, môžete do neho pridať niekoľko kvapiek prípravku na umývanie riadu alebo sivého mydla.

Ako inak sa ešte dá škorica použiť v záhrade?

Postrek nie je jediným spôsobom, ako môžete škoricu v záhrade použiť. Oplatí sa zásobiť sa väčším množstvom tohto korenia, pretože pôsobí na mnohých záhradníckych frontoch:

škoricu posypte okolo rastlín. Spolu s vodou preniká hlboko do pôdy, kde sa dostane do koreňov, ktoré posilňuje;

škoricou posypte rany po odrezaných alebo zlomených konároch. Korenie urýchľuje regeneráciu a hojenie;

posypte korením čerstvé púčiky, aby ste ich ochránili pred hnilobou a plesňou.

Škoricu môžete jednoducho posypať okolo rastliny.
Foto: súkromný archív

Pred použitím korenia je dôležité dôkladne skontrolovať jeho zloženie. Nemalo by obsahovať prímesi cukru alebo iných aromatických látok.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Škodcovia ničia vašu záhradu? Stačí 10 kvapiek do vody. Ak ich postriekate, okamžite zmiznú

Vezmite si škoricu a vyrazte do záhrady. Neuveríte, ako bude na rastliny pôsobiť korenie za 50 centov

The post Škodcovia sa usídlili v záhrade? Vyberte ju z kuchynskej skrinky a oni húfne utečú appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie