Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Škola na Ul. Dobšinského v Prievidzi sa zmení na prírodnú oázu

Významná zmena sa chystá pre školu na Ul. Dobšinského v Prievidzi, keď sa plánuje transformovať jej areál na úžasnú prírodnú oázu. Projekt s názvom „Dobšinského prírodná oáza“ bol priamo podporený bez hlasovania verejnosti, prezentujúc sa ako jeden z najlepších projektov. Jeho základnou myšlienkou je výsadba 57 stromov a ovocných kríkov v celom areáli školy. Celá […]
Menej ako 1 min. min.

Významná zmena sa chystá pre školu na Ul. Dobšinského v Prievidzi, keď sa plánuje transformovať jej areál na úžasnú prírodnú oázu.

Projekt s názvom „Dobšinského prírodná oáza“ bol priamo podporený bez hlasovania verejnosti, prezentujúc sa ako jeden z najlepších projektov. Jeho základnou myšlienkou je výsadba 57 stromov a ovocných kríkov v celom areáli školy. Celá realizácia sa bude uskutočňovať s podporou verejnosti, žiakov a ich rodičov.

Ako informuje mesto Prievidza, plánovaný termín na realizáciu tejto iniciatívy je naplánovaný na 22. apríla 2024, ktorý sa slávi ako Deň Zeme. Tento symbolický dátum podčiarkuje záväzok k ochrane a obnovovaniu prírodného prostredia, čo je presne cieľom tohto projektu.

Transformácia školy na prírodnú oázu je viac než len estetická zmena. Ide o investíciu do vzdelávania a povedomia o životnom prostredí, pretože táto iniciatíva bude slúžiť ako učebné prostredie pre žiakov. Okrem toho prinesie množstvo ďalších výhod ako zlepšenie kvality vzduchu, poskytnutie príležitosti na vzťah s prírodou a podporu biodiverzity.

Podpora verejnosti, najmä študentov a rodičov, je kľúčová pre úspešnú realizáciu tohto projektu. Ich aktívna účasť a angažovanosť nebudú len symbolickým gestom, ale skutočne posilnia povedomie o dôležitosti ochrany životného prostredia a poskytnú praktický prínos pre budúcnosť.

Projekt „Dobšinského prírodná oáza“ je príkladom toho, ako miestna komunita môže spoločne pracovať na vytvorení udržateľnejšieho a zdravšieho prostredia pre budúce generácie. S očakávaním a nadšením sa očakáva jeho realizácia a následný pozitívny dopad na celú školu a okolitú obec.

© Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie