Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Školení výměnou za post viceprezidenta? Trumpa na debatu s Bidenem na CNN učí bývalý rival

Spojenectví Trumpa s Rubiem může někomu připadat zvláštní, protože když usilovali o republikánskou nominaci pro volby v roce 2016, mezi oběma pány to silně jiskřilo. Rubio se Trumpovi posmíval kvůli jeho údajně malým rukám. ČTĚTE TAKÉ: Žádné poznámky, ztlumený mikrofon a červené světlo. Trumpa a Bidena čeká na CNN tvrdá debata „Viděli jste jeho ruce? A […]
Menej ako 1 min. min.

Spojenectví Trumpa s Rubiem může někomu připadat zvláštní, protože když usilovali o republikánskou nominaci pro volby v roce 2016, mezi oběma pány to silně jiskřilo. Rubio se Trumpovi posmíval kvůli jeho údajně malým rukám.

ČTĚTE TAKÉ: Žádné poznámky, ztlumený mikrofon a červené světlo. Trumpa a Bidena čeká na CNN tvrdá debata

„Viděli jste jeho ruce? A vy víte, co se říká o mužích s malými rukami…“ nechal se v témže roce slyšet Rubio před svými příznivci, kteří propukli ve smích. „Nemůžete jim věřit,“ dodal posléze senátor.

Trump na to konto uvedl, že i když Rubio používá argument s malými rukami coby metaforu pro velikosti jiné části mužského těla, tak toto přirovnání odmítá. „Garantuji vám, že v tom není žádný problém. Garantuji to!“ prohlásil tehdy Trump, který pro změnu Rubia označoval za „malého Marca“. Rubiův tehdejší tým navíc v kampani využíval na sociálních sítích hashtag „#nevertrump“, tedy „nikdy Trump“.

Staré křivdy jsou ale, zdá se, definitivně zapomenuty. Když Rubio neuspěl v roce 2016 v boji o republikánskou nominaci, tak navzdory zmíněnému hashtagu a svým výrokům neváhal Trumpa na cestě do Bílého domu podpořit. A nyní šel ještě dál.

Rubio je totiž dnes jedním z Trumpových klíčových spolupracovníků, protože jej připravuje na blížící se ostře sledovanou debatu americké stanice CNN, kde se exprezident utká s nynější hlavou státu Joem Bidenem.

V čem může Rubio Trumpovi pomoci?

Zapojení Rubia dává pro Trumpa smysl. Debatní kouč Republikánů Brett O’Donnell pro CNN řekl, že si v primárkách v roce 2016 nevedl vůbec špatně a má exprezidentovi co nabídnout. Dodal, že Rubio coby aktivní senátor je součástí legislativního procesu.

„Můj tip je, že prezidenta Trumpa brífuje k otázkám spjatých s různými politickými problematikami, na které může být v debatě tázán,“ řekl O’Donnell. Stejně tak podle něj může senátor Trumpovi pomoci najít politická témata, která může naopak využít proti Bidenovi.

Potomek migrantů jako tah proti Bidenovi

Rubio podle všeho Trumpovi nepomáhá zadarmo. Jeho jméno se totiž objevuje v seznamu potenciálních spolukandidátů. Pokud by si jej Trump vybral a ve volbách proti Bidenovi uspěl, Rubio by se mohl stát novým americkým viceprezidentem.

„Myslím, že jde o kandidáta, kterého by se nejvíce bál tým kampaně Joea Bidena,“ řekl pro portál The Hill republikánský analytik Justin Sayfie. „Ze všech lidí, které si prezident Trump může vybrat za svého spolukandidáta, si myslím, že by Bidenova kampaň nejvíce nechtěla vidět právě Marca Rubia,“ pokračoval Sayfie.

Dnes 53letý Rubio je potomkem kubánských migrantů a má za sebou dlouhou politickou kariéru v nejvyšších kruzích. Tím pádem tak podle expertů může přinést hispánské voliče a zároveň i zkušenosti z nejvyšší politiky.

Poprvé od října roku 2020 se Joe Biden a Donald Trump potkají v přímé debatě. A znovu to bude v rámci souboje o Bílý dům. Prezidentští kandidáti se střetnou 27. června na CNN a debata potrvá hodinu a půl.

Přímý přenos duelu se simultánním tlumočením odvysílá také CNN Prima NEWS.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie