Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Skompletizuje bratislavský Volkswagen postupku z Ingolstadtu? Brusel dostal fabriku do hry o top model

Čo sa to deje s gigantom menom Volkswagen? Prvýkrát po takmer štyroch dekádach zatvára svoju fabriku, chystá masívne prepúšťanie, trápi sa s predajmi a klesajú mu zisky. Toto sú hlavné motívy katastrofických správ posledných dní. Áno, je pravdou, že nemecký hráč zápasí s mnohými problémami a okrem toho musí s ohľadom na budúcnosť navyše aj […]
Menej ako 1 min. min.

Čo sa to deje s gigantom menom Volkswagen? Prvýkrát po takmer štyroch dekádach zatvára svoju fabriku, chystá masívne prepúšťanie, trápi sa s predajmi a klesajú mu zisky. Toto sú hlavné motívy katastrofických správ posledných dní.

Áno, je pravdou, že nemecký hráč zápasí s mnohými problémami a okrem toho musí s ohľadom na budúcnosť navyše aj vynakladať miliardové investície do akvizícií, výskumu a vývoja či do rozširovania výrobných kapacít. 

Aj z týchto dôvodov hrozí, že nemecká centrála po takmer štyroch dekádach, keď zatvorila svoju fabriku v americkej Pensylvánii, zopakuje nepopulárny krok. Na vlásku totiž visí osud výrobnej bázy v Bruseli, ktorá s tromi tisíckami zamestnancov dnes stojí za produkciou batériových vozidiel Audi Q8 e-tron.

Šéf VW pre HN: Najlepší zamestnanec je Slovák. Iné riešenie ako dovoz pracovnej sily však aktuálne nie je

Je logické, že časť populácie chce vedieť, ako sa výrobca súperiaci o svetové prvenstvo s Toyotou s aktuálnymi problémami vyrovná. No takto otázka nestojí. My sa musíme pýtať, ako budeme z prípadného odstrihnutia Bruselu profitovať my?

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 78% na dočítanie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie