Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Skontrolujte svoj rodný kvet. Odhalí tajomstvo vašej povahy

8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Look Studio). Kvetinový horoskop poukazuje na konkrétne kvety, ktoré zodpovedajú jednotlivým znameniam zverokruhu. A čo viac – astrológovia dokonca vyčlenili rastliny, ktoré zodpovedajú konkrétnemu dátumu narodenia. Tieto kvety odrážajú aj osobnosť človeka. Zistite, ktorá kvetina bola priradená vám. Ruža, fialka alebo snáď slnečnica? Kvetinový horoskop priraďuje konkrétne kvety ku […]
5 min.

8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Look Studio).

Kvetinový horoskop poukazuje na konkrétne kvety, ktoré zodpovedajú jednotlivým znameniam zverokruhu. A čo viac – astrológovia dokonca vyčlenili rastliny, ktoré zodpovedajú konkrétnemu dátumu narodenia. Tieto kvety odrážajú aj osobnosť človeka. Zistite, ktorá kvetina bola priradená vám. Ruža, fialka alebo snáď slnečnica?

Kvetinový horoskop priraďuje konkrétne kvety ku konkrétnym mesiacom, dátumom narodenia a znameniam zverokruhu.
Foto: shutterstock/Look Studio

Rodný kvet – odhalí tajomstvo vašej povahy

Kvetinový horoskop priraďuje konkrétne kvety ku konkrétnym mesiacom, dátumom narodenia a znameniam zverokruhu. Astrológovia rozlišujú kvety aj na základe ročných období, v ktorých tieto rastliny kvitnú.

Tieto informácie môžu byť užitočné najmä pri určovaní charakteru človeka, ale aj pri výbere kvetov do domácnosti alebo záhrady. Na to, aby sme zistili, ktorá kvetina nám bola pridelená, stačí poznať svoj dátum narodenia. Zistite, aký kvet ste.

Aký kvet je priradený k vášmu dátumu narodenia?

Astrológovia priradili až 36 kvetov k určitým dátumom narodenia. Ich symbolika úzko súvisí s charakterovými vlastnosťami človeka. Tu je zoznam rodných kvetov:

Plesnivec – 23. – 31. december
Horec – 1. – 10. január
Bodliak – 11. – 20. január
Slamienka – 21.-31. januára
Imelo – 1.-10. februára
Krasuľka – 11.-19. februára
Mimosa – 20.-28. a 29. februára
Mak – 1.-10. marca
Ľalia – 11.-20. marca
Zimolez – 21.-31. marca
Geranium – 1.-10. apríla
Hortenzia – 11. – 20. apríla
Dahlia – 21. – 30. apríla
Konvalinky – 1.-10. mája
Nechtík – 11.-21. mája
Daisy – 22.-31. mája
Zvonček – 1.-11. júna
Sedmokráska – 12.-21. júna
Tulipán – 22. júna – 1. júla
Lekná – 2.-12. júla
Fialka – 13.-23. júla
Divoká ruža – 24. júla – 2. augusta
Slnečnica – 3. – 12. augusta
Ruža – 13.-23. augusta
Ibištek – 24. augusta – 2. septembra
Klinček – 3. – 12. septembra
Astra – 13. – 22. septembra
Vres – 23. septembra – 3. októbra
Kamélie – 4. – 13. októbra
Bazový kvet – 14. – 23. október
Frézia – 24. októbra – 2. novembra
Orchidea – 3.-12. novembra
Pivonka – 13.-22. novembra
Gladiola – 23. novembra – 2. decembra
Púpava – 3. – 12. decembra
Lotos – 13.-22. decembra

Kvet mesiaca narodenia

Okrem kvetov pre konkrétne dátumy narodenia astrológovia rozlišujú všeobecnejšiu formu, mesiace v kvetinovom horoskope. Kvety priradené ku konkrétnemu mesiacu narodenia odrážajú charakter aj obdobie, v ktorom kvitnú.

Aký kvet bol priradený k vášmu mesiacu narodenia? 
Foto: shutterstock/Maria Markevich

Január – snežienka

Tento kvet mesiaca narodenia sa spája s vyznaním vernosti a bezpodmienečnej náklonnosti. Ľudia narodení v januári sú empatickí, starostliví a nápomocní. Môžeme im dôverovať.

Február – fialka

Medzi kvetmi vyniká fialka svojou úprimnosťou a stálosťou v citoch. Darovanie kytice z týchto kvetov nás uisťuje o ich vernosti. Ľudia, ktorí majú tento kvet v mesiaci narodenia, sú verní a pravdiví a vždy si nájdu čas, aby pomohli svojim blízkym.

Marec – narcis

Narcis je symbolom životnej radosti a optimizmu. Preto sú ľudia, ktorí sú obdarení týmto kvetom svojho mesiaca narodenia, optimistickí. Vyznačujú sa tiež láskavosťou a radi pripravujú príjemné prekvapenia svojmu okoliu.

Apríl – sedmokráska

Sedmokráska je symbolom nehy, nevinnosti a nových začiatkov. Kytica sedmokrások bude ideálna na ospravedlnenie. Ľudia s týmto kvetom v mesiaci narodenia neznášajú klamstvo, vždy hovoria pravdu a k ľuďom sa správajú spravodlivo.

Máj – konvalinka

Konvalinka symbolizuje šťastie, lásku a pokoru. Tento rodný kvet charakterizuje ľudí, ktorí sú skromní, ale dokážu sa tešiť zo života a mať radosť aj z malých okamihov.

Jún – ruža

Červená ruža znamená vášeň a žltá ruža symbolizuje žiarlivosť. Ľudia narodení v júni sú spontánni a spoločenskí. V ich živote hrá dôležitú úlohu vášeň.

Júl – svätojánsky chocholík

Ľudia s týmto kvetom sú dobromyseľní a romantickí, ale trochu naivní. Okrem toho sa ľahko učia nové veci v každom veku.

August – gladiola

Gladiola ako kvet mesiaca narodenia opisuje tvrdohlavých individualistov, ktorí majú vlastný názor a radi ho vyjadrujú. Okrem toho vytrvalo sledujú svoje ciele.

September – astra

Ľudia s týmto kvetom narodenia sú rozumní a dokážu nájsť východisko z každej situácie. Ich nevýhodou je nedostatok spontánnosti, ktorý im často vyčítajú blízki.

Október – nechtík

Nechtík symbolizuje osud a lásku. Ľudia s týmto kvetom svojho mesiaca narodenia sú oddaní v láske a priateľstve, majú tvorivé nápady a umeleckú dušu.

November – chryzantéma

Na Slovensku sa chryzantéma spája s cintorínmi, ale má úplne iný význam. Tento kvet symbolizuje vďačnosť a náklonnosť. Charakterizuje preto priateľských ľudí, ktorí radi trávia čas so svojimi blízkymi.

December – cezmína

Cezmína symbolizuje nádej a sebadôveru. Ľudia s týmto kvetom v mesiaci narodenia sú sebavedomí, odvážni a čestní. Majú svoje zásady a vždy sa nimi svedomito riadia.

Aký kvet bol priradený k vášmu znameniu zverokruhu? 
Foto: shutterstock/Sofia Zhuravetc

Kvety zverokruhu. Ktoré kvety zodpovedajú vášmu znameniu zverokruhu?

Astrológovia rozlišujú aj ďalšie rozdelenie kvetov v kvetinovom horoskope, tentoraz podľa jednotlivých znamení zverokruhu. Ktoré kvety zverokruhu nám teda boli pridelené?

Vodnár – orchidea

Vodnár je veľmi spoločenský, rád pomáha druhým a vie aj počúvať, preto je považovaný za dobrého priateľa. Okrem toho má vždy hlavu plnú nápadov.

Ryby – vodná ľalia

Ryby sú veľmi úprimné a dôverčivé – veria v dobrotu ľudí. Okrem toho sa vyznačujú citlivosťou voči prírode a dobre vyvinutou intuíciou.

Baran – zimolez

Zimolez môže rásť po celý rok. Ružové a červené odtiene tohto kvetu zrodenia dodávajú zverokruhu Baran odvahu, sebavedomie a vášnivý temperament.

Býk – ľalia

Ľalie sú luxusné rastliny, ktoré sa spájajú s pôvabom a zvodnou vôňou. Táto kvetina bola prisúdená Býkom, ktorí milujú luxus a estetiku. Okrem toho majú povahu romantika.

Blíženci – levanduľa

Levanduľa rastie v trsoch, a preto poukazuje na spoločenskú povahu Blížencov. Tento kvet má rozmanité využitie, preto sa ľudia v znamení Blížencov vyznačujú všestrannou osobnosťou.

Rak – biela ruža

Biela ruža je symbolom čistoty, nevinnosti a citlivosti. Táto kvetina vystihuje Raka, ktorý je zároveň citlivý, emocionálny a familiárny.

Lev – slnečnica

Zodiakálna slnečnica symbolizuje energickú osobnosť Leva, odvahu a sebadôveru. Okrem toho sú ľudia v tomto znamení zverokruhu verní optimisti.

Panna – chryzantéma

Panny si cenia rodinný život a sú veľmi naviazané na svojich blízkych. Dokážu byť k nim láskavé. Zodiakálna chryzantéma je na druhej strane znamením náklonnosti a vďačnosti.

Váhy – hortenzia

Váhy sa v živote usilujú o rovnováhu, harmóniu a stabilitu. Tieto vlastnosti naznačuje tvrdá stonka a mäkké okvetné lístky tohto kvetu. Na druhej strane hortenzie kvitnúce v strapcoch zodpovedajú za lásku k spoločenskému životu.

Škorpión – pivonka

Škorpióni sú mimoriadne čestní, ako aj odhodlaní a odvážni pri dosahovaní svojich cieľov. Pivonka tieto vlastnosti zaštiťuje – táto kvetina môže kvitnúť až 100 rokov.

Strelec – frézia

Frézie sú symbolom priateľstva a dôvery, preto sa hodia pre Strelcov, ktorí si cenia predovšetkým priateľské vzťahy. Ľuďom z tohto znamenia zverokruhu sa oplatí dôverovať.

Kozorožec – klinčeky

Klinčeky sú symbolom lásky, očarenia, dobre kvitnú medzi inými kvetmi aj samostatne. Taký je aj Kozorožec – cíti sa dobre v spoločnosti, ale váži si svoju nezávislosť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Znamenia zverokruhu, ktoré nestarnú. Toto je ich tajomstvo!

Najsilnejšie znamenie zverokruhu. Stvorené na vedenie iných ľudí

The post Skontrolujte svoj rodný kvet. Odhalí tajomstvo vašej povahy appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie