Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Skopeček si rýpl do STAN: Máme mnoho starostů, aniž bychom po nich museli pojmenovat stranu

Skopeček v rozhovoru pro CNN Prima NEWS mimo jiné uvedl, že koalice Spolu má ve středních Čechách jednoznačnou ambici vyhrát krajské volby. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Boj o Senát v Benešově. Co nabízí Hraba, Hašek či Válková a jak vnímají podporu Ukrajiny? „Na rozdíl od předchozích voleb kandidujeme ve Středočeském kraji jako koalice Spolu, tedy společně s […]
Menej ako 1 min. min.

Skopeček v rozhovoru pro CNN Prima NEWS mimo jiné uvedl, že koalice Spolu má ve středních Čechách jednoznačnou ambici vyhrát krajské volby.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Boj o Senát v Benešově. Co nabízí Hraba, Hašek či Válková a jak vnímají podporu Ukrajiny?

„Na rozdíl od předchozích voleb kandidujeme ve Středočeském kraji jako koalice Spolu, tedy společně s TOP 09 a KDU-ČSL. Je pravda, že současné celospolečenské nálady našemu úspěchu přát nemusí. Na druhou stranu věřím, že úspěch možný je,“ sdělil místopředseda Sněmovny a kandidát Spolu na hejtmana.

VIDEO: Podívejte se na rozhovor s Janem Skopečkem v pořadu K věci

ODS získala v minulých volbách ve Středočeském kraji necelých 20 procent a skončila druhá těsně za STAN. Nyní chce Skopeček s pomocí TOP 09 a KDU-ČSL svého koaličního partnera z vlády porazit. „Na středočeské kandidátce máme 20 starostů, což považuji za naši obrovskou výhodu. Je to prostě přidaná hodnota. Máme mnoho starostů, aniž bychom po nich museli pojmenovávat naši stranu,“ řekl člen ODS s nadsázkou.

Jako hlavního politického a ideového soupeře Skopeček vnímá ANO, a to na celostátní i regionální úrovni. Nejsilnější parlamentní hnutí ve středních Čechách sedí v opozici. STAN ve zmíněném regionu vládne společně s ODS, Piráty a s koalicí složenou z TOP 09, Hlasu a Zelených. Nyní má ANO ambice ve volbách vyhrát a zároveň získat křeslo hejtmana.

Skopeček nicméně věří, že to bude právě koalice Spolu, která ve středních Čechách uspěje, díky čemuž si pak bude moci vybírat vhodné partnery pro vládnutí.

„Když se podíváte na výsledky červnových evropských voleb ve Středočeském kraji, uvidíte, že koalice Spolu zaostala za hnutím ANO zhruba o půl procentního bodu, čili jen o pár hlasů. Nyní úspěchu Spolu ve Středočeském kraji věřím i díky našemu konkrétnímu volebnímu programu. Předpokládám, že ANO porazíme,“ sdělil pro CNN Prima NEWS.

Povolební koalici s ANO ve Středočeském kraji Skopeček sice nevyloučil, zároveň dal ale jasně najevo své preference. „Když nyní vládneme se Starosty a Piráty, je logické, že bychom rádi vedli povolební jednání tímto směrem. Nechci ale před volbami porcovat medvěda. Mějme úctu k voličům, oni rozhodnou,“ zmínil.

Středočeská koalice Spolu se podle Skopečka po celou dobu soustředila na pozitivní kampaň. „Komunikujeme konkrétní politická témata a projekty. Přijde mi, že ostatní strany včetně STAN se soustředí spíše na osobní útoky a vymezování se vůči minulosti, což je strašně málo. Voliči jsou náročnější,“ dodal.

Celý rozhovor s Janem Skopečkem naleznete pod tímto odkazem. Místopředseda Sněmovny a kandidát Spolu na hejtmana se mimo jiné rozpovídal o problémech, které tíží střední Čechy. Proč se chce Skopeček stát hejtmanem? A co říká na slova některých zástupců opozice o tom, že by měl být ministrem financí?

Krajské volby se uskuteční ve stejném termínu jako první kolo senátních voleb, tedy v pátek a sobotu. Druhé kolo senátních voleb bude následovat o týden později.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie