Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Skrášľujeme škôlky po celom meste a detské ihriská na piatich MŠ

Mesto Košice v lete uskutočnilo na svojich základných a materských školách (MŠ) rekonštrukčné práce za vyše milión eur. V investíciách za takmer 834-tisíc eur pokračujeme aj v novom školskom roku počas bežnej prevádzky našich výchovno-vzdelávacích zariadení. Prioritou je zachovanie bezpečnosti a ochrana zdravia najmenších žiakov, ich pedagógov a ďalších zamestnancov našich škôl. Príkladom takýchto investícií sú aj aktuálne stavebné práce v materskej škole […]
Menej ako 1 min. min.

Mesto Košice v lete uskutočnilo na svojich základných a materských školách (MŠ) rekonštrukčné práce za vyše milión eur. V investíciách za takmer 834-tisíc eur pokračujeme aj v novom školskom roku počas bežnej prevádzky našich výchovno-vzdelávacích zariadení.

Prioritou je zachovanie bezpečnosti a ochrana zdravia najmenších žiakov, ich pedagógov a ďalších zamestnancov našich škôl. Príkladom takýchto investícií sú aj aktuálne stavebné práce v materskej škole na ulici Boženy Němcovej 4.

Pri vstupe zo školského dvora pribudne v MŠ Boženy Němcovej toaleta

Tam sa už tri týždne opravuje fasáda a oplotenie, v pláne je aj oprava sokla a nový okapový chodník, ktorý odvedie vlhkosť od obvodových stien budovy. V suteréne sa vymieňajú rozvody studenej vody, teplej úžitkovej vody a ústredného kúrenia. Maličkým škôlkarom pribudne aj nová detská toaleta, ktorú budú mať hneď pri vstupe zo školského dvora. Využívať ju budú môcť od začiatku nového roka, samotné stavebné práce v celej škôlke za 162 669 eur by mali byť hotové do konca roka.

Stavbári v týchto dňoch makajú aj pri oprave fasády v škôlkach na Obrancov mieru 16 a 20. V oboch škôlkach by takisto pri prácach v celkovej hodnote 137 198 eur mali hlásiť hotovo v priebehu decembra. Rovnako je to aj pri opravách spolu ôsmich striech v MŠ Šafárikova trieda 4, MŠ Moldavská 24, MŠ Čordákova 17, MŠ Čínska 24 a školskom zariadení Galaktická 9. Všetky vynovené strechy v sume 286 407 eur by mali byť hotové do polovice decembra.

Viceprimátorka Gurbáľová: Rozžiarené očí detí a ich radosť nám stoja za všetko úsilie

Viceprimátorka Lucia Gurbáľová (KDH) pripomenula, že mesto je najväčším zriaďovateľom škôl na Slovensku a preto má aj najväčšie náklady pri investíciách do vzdelávania a školskej infraštruktúry. Obrovský modernizačný dlh z minulosti však mesto podľa jej slov znižuje aj vďaka neustálym investíciám v rádoch miliónov eur. Krajšie prostredie pritom oceňujú nielen zamestnanci škôl, ale aj deti a ich rodičia, od ktorých už prišli viaceré pozitívne ohlasy.

„Pravidelne navštevujeme naše školy a teší nás, že v nich nachádzame čoraz spokojnejších pedagógov a deti. U škôlkarov je však tá radosť ešte o čosi väčšia. Tie ich rozžiarené oči a radosť, keď sa prvýkrát môžu vyskúšať novú atrakciu na ich školskom dvore, stoja za všetko úsilie, ktoré tomu s našim oddelením školstva venujeme. Teraz prebieha už štvrtá etapa nášho veľmi úspešného projektu Obnova herných prvkov v našich materských školách. Verím, že okrem pravidelných investícií do modernizácie budov dokážeme aj v našom budúcoročnom rozpočte nájsť financie na tieto prospešné aktivity, vďaka ktorým žiaci chodia ešte radšej do svojich škôlok,“ skonštatovala.

Škôlkari si nové kolotoče a vláčiky užijú už teraz na jeseň

Obnova herných prvkov sa v súčasnosti vykonáva na školských dvoroch v MŠ na Lidickom námestí 18, Jaltskej 33, Budapeštianskej 3, Hronskej 7 a Humenskej 51. Zväčša sa tam nahrádzajú z hľadiska bezpečnosti už nevyhovujúce preliezky, šmykľavky alebo hojdačky.

Pribudnú aj viaceré nové hracie prvky ako sú napríklad kolotoče, lanový chodník, vláčik s tunelom a vagónikmi, rôzne kreatívne tabule, troj-hrazda, pyramída a lezecká zostava s lanovou sieťou. Detváky si po svojom šantení budú môcť oddýchnuť aj na či nových lavičkách. Investícia do obnovy detských ihrísk v areáloch týchto materských škôl za 247 251 eur by mala byť postupne hotová v nasledujúcich týždňoch, malí nezbedníci si ich tak užijú ešte počas tejto jesene.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie