Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Škrupina sa oddeľuje spolu s vajcom? Ako tomu zabrániť? Pridajte do vody a počkajte, kým neopadne

30.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Aviavlad). Vajíčka uvarené natvrdo sú obľúbenou ingredienciou na raňajky, no nielen. Varené vajcia používame aj na výrobu nátierok a šalátov. Niekedy sa však stáva, že pri lúpaní sa škrupina odlepí spolu s bielkom, čo sťažuje lúpanie. Našťastie existuje spôsob. Škrupina sa oddeľuje spolu s vajcom? Existuje na to spôsob.Foto: […]
Menej ako 1 min. min.

30.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Aviavlad).

Vajíčka uvarené natvrdo sú obľúbenou ingredienciou na raňajky, no nielen. Varené vajcia používame aj na výrobu nátierok a šalátov. Niekedy sa však stáva, že pri lúpaní sa škrupina odlepí spolu s bielkom, čo sťažuje lúpanie. Našťastie existuje spôsob.

Škrupina sa oddeľuje spolu s vajcom? Existuje na to spôsob.
Foto: shutterstock/Aviavlad

Prečo sa niektoré vajcia lúpu ľahko, zatiaľ čo iné sa odlupujú ťažko? Lúpanie vajec je zdĺhavá práca, najmä keď musíme olúpať viac vajec, napr. na šalát. Ukazuje sa, že existuje trik, ktorý túto činnosť uľahčí.

Všetko, čo musíte urobiť, je pridať jednu ingredienciu do vody a prevariť. Toto je veľmi jednoduchý trik, ale veľmi užitočný.

Ako dosiahnuť, aby sa vajíčko dalo ľahko olúpať? S týmto trikom sa škrupina ľahko strhne

Ak chcete, aby sa škrupiny ľahko oddelili od vajíčka, pridajte do vriacej vody pol lyžičky sódy bikarbóny. Škrupina vďaka nej zmäkne a bude sa dať ľahšie lúpať. Keď sú vajíčka hotové, jednoducho ich zalejte studenou vodou a zľahka nimi poklepte o steny hrnca, potom odstavte asi na 5 minút. Po uplynutí tejto doby sa dá škrupina ľahko odstrániť.

Ďalším spôsobom je pridať lyžičku soli alebo pár plátkov citróna do hrnca s vodou. Čerstvé vajcia sa lúpu najťažšie, pretože membrána veľmi pevne priľne k škrupine, a preto sa ťažšie odlupuje. Čím je vajíčko staršie, tým je membrána slabšia. Súvisí to s pH, ktoré sa mení z kyslého na zásadité.

Ako dosiahnuť, aby sa vajíčko dalo ľahko olúpať?
Foto: Pixabay/Loren Biser

Čo robiť, aby ste ľahko olúpali vajíčko? Vyskúšajte manuálnu metódu, ktorá je rovnako účinná

Ak sme to minuli a nepridali do vriacej vody sódu bikarbónu ani soľ, nie je všetko stratené. Uvarené vajcia dáme do pohára a zalejeme studenou vodou. Nádobu zatvorte a silno pretrepte. Takto sa nebudete musieť trápiť ani znervózňovať, pretože škrupina sa od vajíčka rýchlo oddelí.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zošediveli vám ponožky? Existuje na to jednoduchý domáci trik! Budú biele ako nové

Kytica vo váze bude obrazom utrpenia a zúfalstva. Vyhnite sa za každú cenu

The post Škrupina sa oddeľuje spolu s vajcom? Ako tomu zabrániť? Pridajte do vody a počkajte, kým neopadne appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie