Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Škrupiny zalejte octom. Rieši to veľký problém záhradkárov

Stretli ste sa niekedy s problémom nedostatočne vyživovaných rastlín? Tie zvyčajne odmietajú správne rásť, produkujú slabú úrodu a nepotešia naše oči tak, ako by mali. Medzitým sa ukázalo, že riešenie tohto problému sa nachádza v našej kuchyni, v skutočnosti v odpadkovom koši. Áno, mnohí z nás vyhadzujú zdravé hnojivá a potom preplácajú za ich chemické […]
Menej ako 1 min. min.

Stretli ste sa niekedy s problémom nedostatočne vyživovaných rastlín? Tie zvyčajne odmietajú správne rásť, produkujú slabú úrodu a nepotešia naše oči tak, ako by mali.

Medzitým sa ukázalo, že riešenie tohto problému sa nachádza v našej kuchyni, v skutočnosti v odpadkovom koši. Áno, mnohí z nás vyhadzujú zdravé hnojivá a potom preplácajú za ich chemické ekvivalenty.

Zachráňte svoje rastliny

Ak si lámete hlavu nad výberom najlepšieho hnojiva pre rastliny, ktoré uprednostňujú zásaditý alebo vápenatý substrát, ako sú hrušky, slivky, jablone, zimostrázy, tisy, levandule, paradajky, uhorky, cukety alebo baza, zabudnite na chemikálie z obchodu.

Tá je nielen drahá, ale aj málo ekologická. Zatiaľ existuje univerzálny, lacný prostriedok, ktorý vyrieši všetky problémy v záhrade. Nielenže znižuje kyslosť pôdy, ale posilnením koreňového systému chráni zeleninu a ovocie pred hnilobou.

Má tiež vlastnosti odpudzujúce škodcov. A pretože je bohatá na živiny, v okamihu povzbudí rast našich rastlín. Viete, o akom hnojive hovoríme?

Využite odpad z domácnosti

Univerzálne hnojivo do záhrady sa vyrába z vaječných škrupín. Možno sa pýtate, ako sa vyrába hnojivo z vaječných škrupín? Je to jednoduché.

Najjednoduchším riešením je jednoducho primiešať rozdrvené vaječné škrupiny do pôdy. Zaujímavejším riešením je však rozdrviť 10 vaječných škrupín a zaliať ich 400 – 500 ml 9 % octu. Približne po 48 hodinách zrieďte hnojivo v pomere 1 polievková lyžica na liter vody. Toto hnojivo sa odporúča aplikovať raz za dva týždne.

Objavte záhradné vlastnosti octu

Možno sa pýtate, prečo by sa hnojivo na vaječné škrupiny malo obohatiť o ocot. Radi by sme vám to vysvetlili. Pridaním octu do hnojiva rastliny ľahšie absorbujú živiny.

Pred použitím hnojiva však odporúčame skontrolovať pH pôdy. Jeho silné odkysľujúce vlastnosti môžu narušiť správny rast niektorých rastlín.

Nikdy ho napríklad nepoužívajte na okrasné rastliny, ako sú hortenzie, azalky, rododendrony alebo vresy, ani na ovocie, ako sú jahody, čučoriedky alebo maliny.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie