Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Skupina Slovákov môže od štátu získať až 9 000 eur. Čas na podanie žiadosti sa kráti

Maturanti môžu požiadať o štipendium najneskôr do 1. júla, čím získajú šancu na minimálne 9 000 eur na tri roky. V akademickom roku 2024/2025 podporí ministerstvo školstva 1 570 maturantov, ktorí budú pokračovať v štúdiu na vysokej škole na Slovensku. Poukazuje na to portál Pravda. Štipendium je určené pre študentov s vynikajúcimi študijnými výsledkami. Podmienkou […]
Menej ako 1 min. min.

Maturanti môžu požiadať o štipendium najneskôr do 1. júla, čím získajú šancu na minimálne 9 000 eur na tri roky. V akademickom roku 2024/2025 podporí ministerstvo školstva 1 570 maturantov, ktorí budú pokračovať v štúdiu na vysokej škole na Slovensku. Poukazuje na to portál Pravda.

Štipendium je určené pre študentov s vynikajúcimi študijnými výsledkami. Podmienkou na získanie štipendia však je, že tento študent má v úmysle pokračovať v dennom štúdiu na slovenskej vysokoškolskej inštitúcii. Taktiež sa musí zapísať na bakalárske alebo kombinované bakalárske a magisterské štúdium v roku 2024.

Okruh študentov sa rozšíril

Tentokrát môžu štipendium získať aj študenti, ktorí sa zaregistrujú na študijný program, ktorý pripravuje na povolanie s nedostatkom pracovnej sily.

Štyristo najúspešnejších žiadateľov o štipendium získa podporu vo vyššej sume, konkrétne 16 500 eur na obdobie troch rokov. Nedostatkové povolania boli identifikované s pomocou odborníkov z rôznych oblastí, ktorí sa zaoberajú potrebami pracovného trhu a spoločenským dopytom.

Medzi tieto odbory patrí napríklad učiteľstvo, ošetrovateľstvo, verejné zdravotníctvo či všeobecné lekárstvo.

Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) zdôraznil, že investovaním do vzdelania a podpory mladých talentov môže rezort výrazne ovplyvniť úbytok mozgov a podporiť záujem žiakov o štúdium na Slovensku. Ministerstvo verí, že vytvorením atraktívnych podmienok a poskytovaním primeranej podpory môže nielen zastaviť, ale aj obrátiť tento trend. Tak dôjde k posilneniu národného hospodárstva a kultúrneho dedičstva krajiny.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Vysoké školy môžu vytvárať vlastnú študijné programy

The post Skupina Slovákov môže od štátu získať až 9 000 eur. Čas na podanie žiadosti sa kráti appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie