Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Skúsený záhradkár prezradil tajné hnojivo, ktoré sadenice milujú najviac

Prírodné hnojivá na rastliny sú medzi záhradkármi veľmi obľúbené z dobrého dôvodu. Často sú oveľa lacnejšie ako špecializované výrobky a sú tiež oveľa šetrnejšie k životnému prostrediu. Ak vás zaujíma, ako si zabezpečiť obrovskú úrodu, určite by ste mali tento patent vyskúšať aj vo svojej záhrade. Funguje dokonca lepšie ako sóda a kvasnice. Vyrobte si […]
Menej ako 1 min. min.

Prírodné hnojivá na rastliny sú medzi záhradkármi veľmi obľúbené z dobrého dôvodu. Často sú oveľa lacnejšie ako špecializované výrobky a sú tiež oveľa šetrnejšie k životnému prostrediu.

Ak vás zaujíma, ako si zabezpečiť obrovskú úrodu, určite by ste mali tento patent vyskúšať aj vo svojej záhrade. Funguje dokonca lepšie ako sóda a kvasnice.

Vyrobte si hnojivo z odpadu

Domáce hnojivá majú tú výhodu, že vás nestojí ani cent. Hnojivo si vytvoríme napríklad z kávovej usadeniny alebo banánových šupiek z kuchynského odpadu.

Spomeňte si, koľko zdraviu prospešných produktov denne vyhadzujeme do koša, hoci pri štipke pevnej vôle by sme z nich mohli vytvoriť organické hnojivá.

Presne taká istá situácia je aj pri hnojive z vaječných škrupín, o ktorom si povieme viac neskôr v tomto článku.

Prečo sú vaječné škrupiny účinným hnojivom?

Vaječné škrupiny pozostávajú z 90 % z uhličitanu vápenatého, čo z nich robí ideálne organické hnojivo pre rastliny. Tento prostriedok zvyšuje odolnosť rastlín, ale zároveň podporuje priepustnosť pôdy, takže rastliny môžu ešte lepšie čerpať živiny z pôdy.

Okrem toho vaječné škrupiny zabraňujú mnohým chorobám rastlín a poskytujú dobrú ochranu plodín pred škodcami – vrátane slimákov.

Ako vyrobiť hnojivo z vaječných škrupín?

Existujú tri spôsoby prípravy hnojiva z vaječných škrupín. Najjednoduchší spôsob je rozdrviť ich a nasypať do pôdy pod rastliny. Vaječné škrupiny po navlhčení postupne uvoľnia do pôdy cenný vápnik.

Ďalší spôsob spočíva v rozdrvení škrupín na prášok a ich následnom primiešaní do pôdy, do ktorej budete sadiť nové rastliny. Rozdrvenie vaječných škrupín zabezpečí rýchlejšie uvoľňovanie vápnika do pôdy.

Posledná metóda spočíva v zmiešaní 10 mletých vaječných škrupín s 10 litrami horúcej vody. Túto zmes odložte na 7 dní a občas premiešajte. Po rozpustení škrupín získate tekuté hnojivo, ktoré je ideálne na zalievanie rastlín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie