Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Skutočná tvár európskej „sociálnej demokracie“

www.slovanskenoviny.sk/rss Počul som od jedného slovenského kandidáta do eurovolieb komickú vec, a to, že “potrebujeme víťazstvo sociálnych demokratov (socialistov) v eurovoľbách, pretože so socialistami bude Európa viac sociálna”. Hneď som si spomenul na rozhovor s pánom, ktorý viedol Frontex (pozn.red.: Európska agentúra pre riadenie vonkajších hraníc) sedem rokov a po tejto skúsenosti kandiduje do Európskeho […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Počul som od jedného slovenského kandidáta do eurovolieb komickú vec, a to, že “potrebujeme víťazstvo sociálnych demokratov (socialistov) v eurovoľbách, pretože so socialistami bude Európa viac sociálna”.

Hneď som si spomenul na rozhovor s pánom, ktorý viedol Frontex (pozn.red.: Európska agentúra pre riadenie vonkajších hraníc) sedem rokov a po tejto skúsenosti kandiduje do Európskeho parlamentu za stranu Marine Le Pen.

Hovoril mi skúsenosť s komisárkou Ylvou Johanssonovou, švédskou socialistkou, ktorá začínala kariéru u komunistov. Keď nastúpila na post komisárky v roku 2019, spýtala sa ho: „Ale čo s týmto Vašim európskym zborom? Prečo potrebujete zbrane a uniformy? Migranti prichádzajú z lásky a Vašou úlohou je vítať ich. Európa je starnúci kontinent a či sa vám to páči alebo nie, musíte ich vítať.“

Týchto pár viet vystihuje povahu tzv. sociálnej demokracie na európskej úrovni. Takže ako? Bude tak viac sociálna?

Europoslanci, ale aj Komisia riešia namiesto ekonomiky ideologické naratívy, pod ktoré spadá aj ľudskoprávna agenda, pričom zväčša mieru nie na občanov členských štátov únie, ale na ochranu cudzincov, migrantov, azylantov, takže Európan už nemá pocit, že únia má slúžiť v prvom rade jemu, až potom druhým.

Marián Ďuriš

O autorovi: Marián Ďuriš je zahraničnopolitický expert, politický komentáror pre viaceré svetové televízie, poradca europoslanca, kandidít vo voľbách do Európskeho parlamentu.

skspravy.sk

Príspevok Skutočná tvár európskej „sociálnej demokracie“ je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie