Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sledujte RADAR: V Česku opět udeří déšť a silné bouřky. Kde hrozí největší nebezpečí?

Pondělí přinese oblačnou až zataženou oblohu. Zpočátku budou přeháňky pouze místy, během dne se ale rozšíří i do zbytku republiky. Vyskytnou se i bouřky, které mohou být i silné. ČTĚTE TAKÉ: Zmatky na železnici. Kvůli podmáčené trati u Ústí nepojede řada vlaků, zřejmě až do čtvrtka „Maximální teploty v pondělí dosáhnou 18 až 22 °C, a […]
Menej ako 1 min. min.

Pondělí přinese oblačnou až zataženou oblohu. Zpočátku budou přeháňky pouze místy, během dne se ale rozšíří i do zbytku republiky. Vyskytnou se i bouřky, které mohou být i silné.

ČTĚTE TAKÉ: Zmatky na železnici. Kvůli podmáčené trati u Ústí nepojede řada vlaků, zřejmě až do čtvrtka

„Maximální teploty v pondělí dosáhnou 18 až 22 °C, a na Moravě a ve Slezsku bychom místy mohli naměřit až 24 °C,“ sdělila pro CNN Prima NEWS meteoroložka Renata Uhlíková.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

V pondělí jsou v platnosti dvě výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Povodňová výstraha platí pro Plzeňský kraj, pro okolí řeky Radbuzy je vyhlášen 3. stupeň nebezpečí. „Řeka sice zatím klesá, ale bouřky na ní mohou mít vliv,“ upozornila Uhlíková.

Výstraha před bouřkami vchází v platnost ve 12 hodin a týká se celého území. Pouze na severozápadě budou bouřky ojedinělé.

V úterý bude oblačno až polojasno, na východě republiky až zataženo a místy déšť, zpočátku i vydatnější. Bouřky se objeví jen výjimečně. Večer začnou srážky ustávat a oblačnosti ubývat. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 19 až 23 °C.

Ve středu má panovat slunečné počasí s občasnými přeháňkami a teplotami od 21 do 25 °C, na jihovýchodě a východě země teploměr ukáže až 27 °C. Ve čtvrtek a v pátek meteorologové očekávají polojasno až oblačno, znovu mohou dorazit lokální přeháňky. Teploty se budou pohybovat většinou mírně přes 20 °C, na jihu Moravy znovu stoupnou až k 27 °C.

O víkendu aktuální předpověď počítá s oblačnou až polojasnou oblohou, přechodně může být i zataženo. Místy má pršet nebo se objeví bouřky. Odpolední teploty se mají pohybovat od 22 do 27 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Stav ohrožení na Radbuze ve Staňkově. Voda po další bouřce opět rychle stoupá i jinde

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie