Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slimáky a ulitníky sa naň hrnú ako blázni. Toto ovocie zbaví vašu záhradu škodcov

8.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/lunahaarmann). Slimáky a ulitníky môžu v záhrade spôsobiť vážne škody. Ničia poľnohospodárske rastliny, zeleninu aj kvety. Zvlášť nebezpečné sú slimáky, mäkkýše bez ulity. Preto sa oplatí poznať jednoduché spôsoby boja proti nim. Budete potrebovať obľúbené ovocie. Slimáky a ulitníky môžu v záhrade spôsobiť vážne škody. Ničia poľnohospodárske rastliny, zeleninu […]
Menej ako 1 min. min.

8.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/lunahaarmann).

Slimáky a ulitníky môžu v záhrade spôsobiť vážne škody. Ničia poľnohospodárske rastliny, zeleninu aj kvety. Zvlášť nebezpečné sú slimáky, mäkkýše bez ulity. Preto sa oplatí poznať jednoduché spôsoby boja proti nim. Budete potrebovať obľúbené ovocie.

Slimáky a ulitníky môžu v záhrade spôsobiť vážne škody. Ničia poľnohospodárske rastliny, zeleninu aj kvety.
Foto: Pixabay/lunahaarmann

Slimáky, inak známe ako nahé slimáky, sa vyznačujú tým, že nemajú ulity. Ich telo meria od niekoľkých do desiatich centimetrov. Títo škodcovia sú na Slovensku bežní a spôsobujú spúšť v záhradách a na poľnohospodárskych poliach, najmä po dažďoch a v noci.

Slimáky požierajú listy a výhonky, ako aj výhonky a sadenice, napádajú sadenice, ovocie, zeleninu, obilniny a okrasné rastliny. Ako sa ich zbaviť? Pozrite si domáce, humánne spôsoby.

Ovocie, ktoré funguje ako návnada pre slimáky

Prvým účinným spôsobom, ako sa zbaviť slimákov, je premiestniť ich na iné miesto, kde nebudú poškodzovať plodiny. Žiaľ, táto metóda je pomerne časovo náročná, preto sa odporúča použiť na ne návnadu v podobe grapefruitu, ktorý túto úlohu uľahčí.

Toto obľúbené ovocie láka slimáky svojou intenzívnou vôňou éterických olejov. Ak v záhrade ponecháme niekoľko grapefruitov, môžeme škodcov od našich rastlín rýchlejšie odsunúť.

Výrobok, ktorý vyženie slimáky zo záhrady, je medená fólia. Meď tieto slimáky odpudzuje, a keď s ňou prídu do kontaktu, sú okamžite napadnuté.
Foto: pixabay.com/ivabalk

Ďalšie účinné metódy, ako sa zbaviť slimákov a škodcov

Výrobok, ktorý vyženie slimáky zo záhrady, je medená fólia. Meď tieto slimáky odpudzuje, a keď s ňou prídu do kontaktu, sú okamžite napadnuté. Stačí takouto fóliou pokryť kvetináče, zimné záhrady a ploty záhonov.

Slimáky a ulitníky nemajú radi ani štruktúru vlny. Ak ju chcete použiť v záhrade, rozhádzajte po záhonoch kúsky vlneného oblečenia. Tie vytvoria pre slimáky nepreniknuteľnú bariéru a ochránia cenné rastliny.

Ak máte problém s mäkkýšmi, oplatí sa vysadiť rastliny, ktoré ich odradia svojou charakteristickou vôňou. Hovoríme o nátržníkoch, šalvii alebo repíku lekárskom.

Vždy nezabúdajte na používanie ekologických metód v záhrade. Pesticídy môžu zničiť nielen slimáky a ulitníky, ale aj iný užitočný hmyz.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo na slimáky v záhrade? Niekoľko osvedčených spôsobov, ako sa týchto votrelcov zbaviť

Slizké slimáky vás nenechajú žiť? Máme pre vás lacný a účinný spôsob, ako sa ich zbaviť. Vašu záhradu už nenavštívia

The post Slimáky a ulitníky sa naň hrnú ako blázni. Toto ovocie zbaví vašu záhradu škodcov appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie