Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slimáky budú utekať z vašej záhrady. Umiestnite tam len tento predmet

Hoci sa slimáky spájajú s veľmi pomalým tempom, rýchlosť, akou ničia úrodu v záhradách, môže byť závratná. Slizniaky a slimáky sú mimoriadne nepríjemnými škodcami, ale aj iné druhy slimákov a slizniakov môžu byť veľmi nepríjemné. Práve teraz sú naše záhrady plné sadeníc a rastúcej zeleniny a ovocia, ktoré svojimi mladými výhonkami a chutnými listami lákajú […]
Menej ako 1 min. min.

Hoci sa slimáky spájajú s veľmi pomalým tempom, rýchlosť, akou ničia úrodu v záhradách, môže byť závratná. Slizniaky a slimáky sú mimoriadne nepríjemnými škodcami, ale aj iné druhy slimákov a slizniakov môžu byť veľmi nepríjemné.

Práve teraz sú naše záhrady plné sadeníc a rastúcej zeleniny a ovocia, ktoré svojimi mladými výhonkami a chutnými listami lákajú slimáky. Ak sa teraz nepostaráme o kontrolu týchto škodcov, úroda v tejto sezóne bude slabá.

Slimáky a ulitníky ničia úrodu

Hoci sa slimáky živia najmä organickými zvyškami, ako sú odumreté časti rastlín, majú chuť aj na živé zeleninové, ovocné a kvetinové odrezky.

Tieto mäkkýše sa rýchlo množia a s nárastom ich populácie sa škody na záhradách zvyšujú. Aktivita slimákov v záhrade je obzvlášť nepríjemná teraz, keď sa radi živia mladými rastlinami, ktoré nemusia byť schopné odolať masívnemu útoku škodcov.

Škodcovia často spôsobujú, že šalát, jahody, mrkva, cuketa a mnoho ďalších druhov zeleniny a ovocia zastaví svoj rast a odumrie.

Ako sa zbavíte slimákov vo svojej záhrade?

V prvom rade sa o ňu musíte starať a vytvoriť podmienky, ktoré nie sú priaznivé pre slimáky, ktoré majú rady vlhké a tienisté miesta. Pravidelné kosenie trávy a odstránenie všetkých prázdnych nádob a tienistých kútov zo záhrady pomôže znížiť populáciu týchto škodcov.

Ďalším krokom v boji proti škodcom je vysadenie rastlín, ktoré fungujú ako prirodzené odpudzovače slimákov. Reč je predovšetkým o voňavých bylinkách a kvetoch, akými sú levanduľa, žerucha, ľaliovka či rebríček. Pomôže to zastaviť rozvoj populácie slimákov, ale stále je tu otázka likvidácie škodcov aktívnych v záhrade.

Takto môžete vyhubiť slimáky a slizniaky

V boji proti slimákom a ulitníkom sa oplatí využiť výnimočné vlastnosti medi, ktorá je účinným odstrašujúcim prostriedkom pre tieto mäkkýše. Okolo záhonov môžete napríklad rozložiť medené obruče a kvetináče a vyvýšené záhony jednoducho oblepiť medenou páskou.

Druhou vecou, ktorá na slimáky funguje najlepšie, je pivo. To však škodcov neodrádza, ale priťahuje ich ako magnet. Využite to tak, že si vyrobíte pivnú pascu na slimáky. Ako si ju vyrobíte?

Jednoducho na vybranom mieste v záhrade, viac-menej na úrovni zeme, vykopte nádobu s pivom. Ideálne je, ak má široký otvor – napríklad pohár. Slimáky a ulitníky sa začnú zhromažďovať v tomto priestore a my sa ich môžeme rýchlo zbaviť.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie