Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slimáky zmiznú a už sa nevrátia. Stačí zakopať vedro s týmto v záhrade

Slimáky v záhrade sú zďaleka najväčšou záhradníckou pohromou. Títo pomalí, zdanlivo neškodní škodcovia môžu doslova zničiť našu úrodu. Slimák je síce bylinožravý živočích, ale sám o sebe je takmer všežravec. Uspokojí sa s čerstvými výhonkami, dobrým šalátom alebo odumretými časťami rastlín. Ako teda proti nemu bojovať? Ako bojujete proti slimákom v záhrade? Zabudnite na používanie […]
Menej ako 1 min. min.

Slimáky v záhrade sú zďaleka najväčšou záhradníckou pohromou. Títo pomalí, zdanlivo neškodní škodcovia môžu doslova zničiť našu úrodu.

Slimák je síce bylinožravý živočích, ale sám o sebe je takmer všežravec. Uspokojí sa s čerstvými výhonkami, dobrým šalátom alebo odumretými časťami rastlín. Ako teda proti nemu bojovať?

Ako bojujete proti slimákom v záhrade?

Zabudnite na používanie špecializovaných chemikálií, ktoré v okamihu preniknú do pôdy a negatívne ovplyvnia vaše plodiny. Rozhodne upustite aj od niektorých invazívnych domácich metód.

Áno, používanie dreveného popola v záhrade nemá veľa negatívnych vedľajších účinkov, ale solenie pôdy určite áno.

Prečo riskovať poškodenie úrody bojom proti slimákom v záhrade, keď existujú oveľa lepšie spôsoby? Stačí, ak na ne nastražíte pasce.

Ako nastaviť pascu na slimáky v záhrade?

Na prípravu pasce na slimáky v záhrade budete potrebovať len nádobu, mlieko a trochu vody. V nádobe zmiešajte tekutiny a choďte do záhrady – tam sa odohrá celé kúzlo.

Teraz už stačí len zakopať nádobu do zeme tak, aby do nej slimáky mohli padnúť pohybom po povrchu. Tento patent odporúčame používať večer, pretože vtedy (a v noci) sú slimáky najaktívnejšie.

Čo robiť po chytení slimákov v záhrade?

Keď už ráno väčšina slimákov v záhrade spadne do našej pasce, nezostáva nám nič iné, len nádobu vykopať a slimáky odniesť ďaleko od nášho pozemku.

A to nie je všetko. Veď slimáky sa do nej môžu jednoducho vrátiť. Preto na komplexnú ochranu nášho dvora odporúčame vysadiť rastliny, ako je majoránka, harmanček alebo šalvia.

Slimáky a ulitníky neznášajú ich vôňu, takže si môžete byť istí, že aj hladný slimák sa radšej uspokojí s rastlinami pri ceste, ako by mal zaútočiť na vašu šťavnatú úrodu. Jednoduché, však? Odporúčame vyskúšať tento patent v praxi.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie