Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slizniaky už u nás v záhrade nemajú žiadnu šancu. Toto je najlepší spôsob, ako ich zneškodniť do jedného!

V daždivom lete sa mnoho záhradkárov vzdá všetkej ich práce, pretože väčšinu plodín zožerú slimáci. Je to skutočne veľmi vážny problém, invázia mäkkýšov sa v zamračenom a daždivom počasí zvyšuje vo dne i v noci. Slimáky sú veľmi plodné, jeden jedinec nakladie až 600 vajec za sezónu! Mnohí záhradkári sa zaujímajú o to, akých prirodzených […]
Menej ako 1 min. min.

V daždivom lete sa mnoho záhradkárov vzdá všetkej ich práce, pretože väčšinu plodín zožerú slimáci. Je to skutočne veľmi vážny problém, invázia mäkkýšov sa v zamračenom a daždivom počasí zvyšuje vo dne i v noci.

Slimáky sú veľmi plodné, jeden jedinec nakladie až 600 vajec za sezónu! Mnohí záhradkári sa zaujímajú o to, akých prirodzených nepriateľov majú slimáky?

Mäkkýše sú žiaducou korisťou pre vtáky, ježkov, krtkov, žaby a ropuchy, ale na mojej záhrade bohužiaľ nie je ani jedno zviera z tohto zoznamu.

Ako sa vysporiadať so škodcom v dlhotrvajúcom zamračenom a vlhkom počasí?

Počas mnohých rokov záhradkárčenia som vyskúšal desiatky prostriedkov a metód na boj s týmto škodcom, takže mám pôsobivé skúsenosti.

Vo vlhkom počasí vám nepomôžu rôzne suché zmesi, prášky či minerálne hnojivá – to všetko zmyje prvý dážď. Pasce na slimáky sú tiež neúčinnou metódou, keď je škodcov veľa.

Toto robím, keď v mojej záhrade pracuje armáda slimákov!

Nalejem 9% ocot alebo 3% síran meďnatý (modrá skalica) do malého rozprašovača a prechádzam všetky miesta, kde sa slimáky radi zhlukujú.

Po pár strekoch sa roztopia pred našimi očami. Ďalším problémom, ktorý zostáva vyriešiť, je, čo robiť so slimákmi, ktoré už sedia na rastlinách alebo sa v ich blízkosti nachádzajú, pretože na takýchto miestach nemôžete postrekovať agresívnymi látkami – poškodíme rastliny!

Tu prichádza na pomoc metaldehyd. Je veľmi dobré, že tento liek existuje, odkedy som ho objavil, problémy so slimákmi sa takmer vytratili.

Metaldehyd je základom niektorých prípravkov proti slimákov a najčastejšie sa predáva vo forme granúl.

Látka nie je nebezpečná pre ľudí ani zvieratá, rastliny ju neabsorbujú koreňmi, pretože je takmer nerozpustná vo vode: čo je veľmi užitočné, keď prší – látka pokračuje v účinku.

Stačí len rozsypať granule medzi riadkami a blízko rastlín, ktoré slimáky žerú, aby ste si rýchlo zachránili úrodu.

The post Slizniaky už u nás v záhrade nemajú žiadnu šancu. Toto je najlepší spôsob, ako ich zneškodniť do jedného! appeared first on Šikovník.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie