Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Šlo o tragický omyl? Policisté zastřelili 23letého letce u něj doma. Rodina tvrdí, že si spletli byt

Pozůstalí tvrdí, že zástupce poslal své lidi na špatnou adresu. Údajný omyl skončil tragicky – teprve 23letého mladíka policisté smrtelně postřelili. Rodina nyní po šerifovi požaduje odstoupení. ČTĚTE TAKÉ: Dívka skončila na pohotovosti s divnými příznaky. Spolužačka mi dala jedovaté bonbóny, řekla Podle Adena ale byli policisté na správném místě. „Fortson dorazil ke dveřím se střelnou […]
Menej ako 1 min. min.

Pozůstalí tvrdí, že zástupce poslal své lidi na špatnou adresu. Údajný omyl skončil tragicky – teprve 23letého mladíka policisté smrtelně postřelili. Rodina nyní po šerifovi požaduje odstoupení.

ČTĚTE TAKÉ: Dívka skončila na pohotovosti s divnými příznaky. Spolužačka mi dala jedovaté bonbóny, řekla

Podle Adena ale byli policisté na správném místě. „Fortson dorazil ke dveřím se střelnou zbraní v ruce. Zástupce zaklepal na dveře a on kukátko ani nezakryl,“ uvedl šerif podle CNN. Brání se také videozáznamem z osobních kamer zasahujících policistů, který ukázal veřejnosti.

Šerifův zástupce přijde podle záznamu k bytu číslo 1401 a zaklepe. Pak zaklepe znovu a řekne, že je z kanceláře šerifa. Totéž o pár chvil později zopakuje druhý policista. Poté mladík otevře dveře a v pravé ruce drží zbraň. Podle serveru NY Times začnou oba muži zákona okamžitě křičet, ať ji odhodí. Pak se ozve střelba. Mladíka zasáhnou do hrudníku. „Zástupce střelil muže, který později svým zraněním podlehl,“ řekl šerif.

Sehrála roli barva pleti?

Rodina tomu ale nevěří. „Je velmi znepokojující, že zástupce nedal žádné verbální příkazy a během zlomku sekundy, který uplynul od otevření dveří, několikrát vystřelil, čímž Rogera zabil,“ nechala se slyšet. „Byl důstojník vycvičen k jednání s občany, kteří dodržují zákony a jsou registrovanými držiteli zbraní?“ ptají se pozůstalí v prohlášení.

Roli mohl údajně sehrát také fakt, že Fortson byl černoch. „To je něco, na co musí odpovědět Amerika,“ odpověděl rodinný právník na otázku, zda by situace mohla skončit jinak, kdyby mladík nebyl tmavé barvy pleti.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Francií otřásla střelba na policejní stanici: Zadržený popadl zbraň a zranil dva muže zákona

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie