Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sloboda je hodnota, o ktorú musíme neustále dbať a chrániť ju, vyhlásil Takáč k výročiu SNP

Sloboda nie je samozrejmosťou, ale je to hodnota, o ktorú musíme neustále dbať a chrániť ju. Počas sobotných krajských osláv 80. výročia Slovenského národného povstania na Jankovom vŕšku v okrese Bánovce nad Bebravou to povedal minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč. “SNP nás ako národ postavilo pred 80 rokmi na víťaznú stranu dejín. Ukázalo svetu, […]
Menej ako 1 min. min.

Sloboda nie je samozrejmosťou, ale je to hodnota, o ktorú musíme neustále dbať a chrániť ju. Počas sobotných krajských osláv 80. výročia Slovenského národného povstania na Jankovom vŕšku v okrese Bánovce nad Bebravou to povedal minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč.

“SNP nás ako národ postavilo pred 80 rokmi na víťaznú stranu dejín. Ukázalo svetu, že Slováci odmietajú kolaboráciu s nacistickým Nemeckom a sú ochotní bojovať za svoje ideály. Impozantná mohyla na Jankovom vŕšku symbolizuje slobodu a novú cestu slovenského národa. Je to memento, a na to musíme spoločne všetci pamätať,” uviedol v slávnostnom príhovore Takáč.

Matúš Šutaj Eštok vidí august 1968 v súčasnom dianí: Máme europoslancov, ktorí žalujú na Slovensko

Podľa neho je našou povinnosťou uchovávať pamiatku hrdinov SNP a odovzdávať ich odkaz ďalším generáciám. “Odvahu a odhodlanie obyčajných ľudí si dnes s odstupom času vážime o to viac, lebo už poznáme skutočnú cenu mieru a slobody. Nech je pre nás hrdinstvo partizánov inšpiráciou k tomu, aby sme si vážili demokraciu, ľudské práva a slobodu, za ktoré oni položili svoje životy,” vyhlásil Takáč.

Poznamenal, že budúcotýždňové celoslovenské oslavy 80. výročia SNP budú otvorené verejnosti. “Osemdesiat rokov je podľa mňa veľké číslo a som rád, že vláda si uctieva a pripomína SNP patričným spôsobom, čo nebolo štandardom po minulé roky,” dodal minister.

Krajské oslavy 80. výročia SNP pripravil Trenčiansky samosprávny kraj, mestá Bánovce nad Bebravou a Partizánske, obec Uhrovec a Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Trenčín. Súčasťou slávnosti boli ukážky bojov z druhej svetovej vojny, pochod Nesmrteľného pluku a zapálenie vatry. V kultúrnom programe sa predstavili rocková skupina Gladiátor, umelecký súbor Lúčnica či hudobná skupina Sokoly.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie