Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slováci kradnú v obchodoch vo veľkom. Supermarkety reagujú na kriminálny boom

Maloobchodné predajne na Slovensku v posledných týždňoch zápasia s enormným nárastom drobných krádeží. Obchodníci tvrdia, že doplácajú na zmenu trestného zákona, ktorá zaviedla do praxe minimálne tresty. Slováci preto začali vo veľkom kradnúť. Reťazce hovoria o organizovaných skupinách zlodejov, aj o tom, že kradnúť začali aj ľudia v oblekoch. Obchody robia všetko preto, aby tovar pred zlodejmi ochránili. Musia prísne […]
Menej ako 1 min. min.

Maloobchodné predajne na Slovensku v posledných týždňoch zápasia s enormným nárastom drobných krádeží. Obchodníci tvrdia, že doplácajú na zmenu trestného zákona, ktorá zaviedla do praxe minimálne tresty. Slováci preto začali vo veľkom kradnúť.

Reťazce hovoria o organizovaných skupinách zlodejov, aj o tom, že kradnúť začali aj ľudia v oblekoch. Obchody robia všetko preto, aby tovar pred zlodejmi ochránili. Musia prísne strážiť dokonca aj základné potraviny.

Tresty za krádež sú na Slovensku miernejšie

Reťazce zaznamenali výrazný nárast krádeží v slovenských obchodoch. Podľa nového zákona je krádež v obchode v hodnote tovaru do 700 eur len priestupkom.

Krádež je už len priestupkom

Namiesto trestného stíhania zlodejovi hrozí len priestupkové konanie na okresnom úrade a maximálna výška peňažného trestu v hodnote 331 eur.

 

Lidl ochraňuje aj základné potraviny za dve eurá

Slovenské maloobchodné siete sa snažia krádežiam tovaru zo všetkých síl zabrániť. Nemecký gigant Lidl už zaviedol preventívne opatrenia, ktoré by mali zlodejov odlákať. V supermarketoch sa objavili vedľa cenoviek nové výstražné nápisy.

Krádež sa neoplatí. Naše výrobky sú elektronický chránené proti krádežiam. Každá krádež so sebou nesie následky.

Lidl chráni pred zlodejmi aj maslo. Zdroj: facebook.com/zomri

Reťazec takýmito nápismi odrádza zlodejov nielen od drahšieho tovaru, ale nachádzajú sa aj vedľa základných potravín, medzi ktoré patrí napríklad obyčajné maslo.

Reťazce bojujú proti zlodejom, kradnú aj učiteľky

Billa pre portál Sme potvrdila, že po novele Trestného zákona eviduje nárast krádeží najmä drahšieho tovaru.

Tesco zavádza bezpečnostné opatrenia na identifikáciu ukradnutého tovaru, pričom využije nové technológie, ako potvrdila pre portál Pravda hovorkyňa reťazca Mária Zerzanová.

The post Slováci kradnú v obchodoch vo veľkom. Supermarkety reagujú na kriminálny boom appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie