Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slováci možno doma majú hračku, ktorú vo svete vykupujú za státisíce eur

Spoločnosť Heritage Auctions priniesla senzačnú správu zo sveta zberateľov. Na jednej z jej nedávnych aukcií sa predala najdrahšia stará hračka na svete, čím sa prekonal doterajší rekord. Do tejto chvíle držala rekord Barbie s diamantom, ktorá sa v roku 2010 predala za 302-tisíc dolárov (vyše 280-tisíc eur). Novým rekordérom sa však stala 9,5 centimetra vysoká […]
Menej ako 1 min. min.

Spoločnosť Heritage Auctions priniesla senzačnú správu zo sveta zberateľov. Na jednej z jej nedávnych aukcií sa predala najdrahšia stará hračka na svete, čím sa prekonal doterajší rekord.

Do tejto chvíle držala rekord Barbie s diamantom, ktorá sa v roku 2010 predala za 302-tisíc dolárov (vyše 280-tisíc eur). Novým rekordérom sa však stala 9,5 centimetra vysoká figúrka Boba Fett z filmov Hviezdne vojny.

Táto vzácna figúrka sa počas aukcie vydražila za neuveriteľných 525-tisíc dolárov (približne 488-tisíc eur). Prečo je ručne maľovaná postavička s raketou na chrbte taká vzácna? Pôvodne sa mal tento hrdina sci-fi filmov v 70. rokoch 20. storočia stať darčekom v akcii, kde mali ľudia kúpiť štyri akčné figúrky Star Wars a na oplátku by poštou dostali Boba Fett s raketou. Nikdy sa to však nestalo! Dodnes sú známe len dva zachované kusy, no je možné, že existujú aj ďalšie.

Druhá spomenutá postavička sa v roku 2022 predala za 236-tisíc dolárov. „Figúrka Boba Fett, ktorá strieľa raketu, sa už dávno stala takou legendou, že ju poznajú ľudia po celom svete, a to aj tí, ktorí vôbec nič nezbierajú,“ hovorí výkonný viceprezident Heritage Auctions Joe Maddalena. „Vedeli sme, že táto figúrka má šancu zapísať sa do knihy rekordov a bolo vzrušujúce vidieť, že sa stala najcennejšou hračkou na svete,“ dodal.

Na rovnakej aukcii sa predala ešte jedna postavička Boba Fett, tentoraz však iná. Táto figúrka, vyrobená v roku 1979, sa už do predaja skutočne dostala a bola vydražená za 84 375 dolárov (viac ako 78-tisíc eur).

Heritage Auctions tak opäť potvrdila, že svet zberateľských hračiek je plný prekvapení a vzácnych objavov.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie