Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slováci nezaplatili dane a poplatky. Mesto na nich posiela exekútora

Trenčianska radnica evidovala ku koncu minulého roku na miestnych daniach a poplatkoch za komunálne odpady a drobné stavebné odpady pohľadávky v celkovej výške asi tri milióny eur. Mesto pohľadávky postupuje na vymáhanie súdnym exekútorom. Informoval o tom Ján Margetín z ekonomického útvaru mestského úradu. Podstatnú časť pohľadávok z miestnych daní tvoria pohľadávky prihlásené v konkurzoch […]
Menej ako 1 min. min.

Trenčianska radnica evidovala ku koncu minulého roku na miestnych daniach a poplatkoch za komunálne odpady a drobné stavebné odpady pohľadávky v celkovej výške asi tri milióny eur. Mesto pohľadávky postupuje na vymáhanie súdnym exekútorom. Informoval o tom Ján Margetín z ekonomického útvaru mestského úradu.

Podstatnú časť pohľadávok z miestnych daní tvoria pohľadávky prihlásené v konkurzoch a u súdnych exekútorov. Konkurzy a vymáhanie súdnymi exekútormi trvajú väčšinou viac rokov a počas tohto obdobia nemôže správca dane konať vo veci a ani odpísať pohľadávku,“ uviedol Margetín.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Trenčania dlhujú najviac za komunálny odpad

Najväčšiu časť pohľadávok tvoria nezaplatené poplatky za komunálny odpad a drobný stavebný odpad, subjekty mestu dĺžia takmer 1,9 milióna eur. Nasledujú dane z nehnuteľností (takmer 976 000 eur), daň za ubytovanie (viac ako 45 000 eur), daň za psa (19 511 eur) a daň za verejné priestranstvo (takmer 5 200 eur).

V niektorých prípadoch mesto kontaktuje daňovníkov s evidovaným nedoplatkom telefonicky, e-mailom a niektorým zasiela výzvy na zaplatenie daní. Správca dane nie je povinný výzvu na zaplatenie zasielať a môže pohľadávku hneď postúpiť na vymáhanie.

Aj v tomto roku sme časť nedoplatkov už postúpili súdnemu exekútorovi na vymáhanie a urobíme tak znova najbližšie v júli. Mesto to nerobí s radosťou. Je to však spravodlivé voči tým občanom, ktorí poctivo platia miestne dane a riešia svoje daňové povinnosti včas,“ uzavrel Margetín.

The post Slováci nezaplatili dane a poplatky. Mesto na nich posiela exekútora appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie