Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slováci, pozor: Za svoju neresť si čoskoro priplatíte, cena by mohla stúpnuť o 100 %

V roku 2025 ministerstvo financií plánuje pristúpiť k novým spotrebným daniam. Tie sa budú týkať klasických tabakových výrobkov, no tiež alternatív k tradičným cigaretám. Ide napríklad o nikotínové vrecúška. Ide o plán, ktorý by mal podľa rezortu financií prispieť k zvyšovaniu príjmov do štátneho rozpočtu. Ako uvádza portál TREND, tento krok však so sebou môže priniesť […]
Menej ako 1 min. min.

V roku 2025 ministerstvo financií plánuje pristúpiť k novým spotrebným daniam. Tie sa budú týkať klasických tabakových výrobkov, no tiež alternatív k tradičným cigaretám. Ide napríklad o nikotínové vrecúška.

Ide o plán, ktorý by mal podľa rezortu financií prispieť k zvyšovaniu príjmov do štátneho rozpočtu. Ako uvádza portál TREND, tento krok však so sebou môže priniesť aj nežiaduce následky. Tie by mohli negatívne ovplyvniť trh s takýmito výrobkami, no tiež spôsobiť negatívne ekonomické dôsledky.

Výrazný nárast cien

Zmeny v zdaňovaní Slováci najviac pocítia v prípade nikotínových vrecúšok. Ich cena by totiž počas najbližších troch rokov mohla stúpnuť až o 100 percent.

V Rakúsku a v Poľsku sa tieto produkty v súčasnosti nezdaňujú. Susedné Maďarsko však uplatňuje daň 58 eur na kilogram takýchto výrobkov. Čo sa týka Českej republiky, od roku 2025 pôjde o sadzbu 32 eur za kilogram. Tu to však nekončí, pretože Česko plánuje do roka 2027 dosiahnuť až 68 eur za kilogram.

Na Slovensku pôjde v porovnaní s vyššie spomínanými krajinami o skutočne astronomickú čiastku. V návrhu totiž stojí zdanenie takýchto výrobkov na úrovni 100 €/kg od budúceho roka. Od roku 2027 by však mali ísť až o 200 eur na kilogram. Toto číslo predstavuje najvyššiu úroveň zdanenia v celej strednej Európe.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým
rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov
retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s
finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť,
či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť
podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Ako to ovplyvní trh?

The post Slováci, pozor: Za svoju neresť si čoskoro priplatíte, cena by mohla stúpnuť o 100 % appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie