Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slováci pracujúci v tejto oblasti dostanú bonus vo výške 500 eur. Patríte medzi nich aj vy?

V stredu 3. júla mali ministri vnútra a financií rokovať o téme týkajúcej sa zabezpečenia policajtov. Vecou rokovania neboli iba už dlhšie avizované opatrenia na materiálno technické zabezpečenie a 500 eurové odmeny, ale aj rekonštrukcie budov či vyplácanie ďalších odmien. Podľa portálu Správy RTVS by ich výška mala byť priemerne 530 eur. Na otázku, či […]
Menej ako 1 min. min.

V stredu 3. júla mali ministri vnútra a financií rokovať o téme týkajúcej sa zabezpečenia policajtov. Vecou rokovania neboli iba už dlhšie avizované opatrenia na materiálno technické zabezpečenie a 500 eurové odmeny, ale aj rekonštrukcie budov či vyplácanie ďalších odmien. Podľa portálu Správy RTVS by ich výška mala byť priemerne 530 eur.

Na otázku, či to bude po kritike odborových zväzov polície postačujúce, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) odpovedal, že hľadajú riešenia. „Stav rozpočtu je po bývalých vládach katastrofálny. Verejne sľubujem, že túto situáciu vyriešime,“ uviedol minister.

Alternatív je niekoľko

V tejto chvíli však nie je úplne jasné, odkiaľ vezme štát pre policajtov peniaze. Šutaj Eštok uviedol, že rezort pracuje s viacerými alternatívami, pričom sa o nich bude baviť počas leta. Plánuje vybrať tú, ktorú bude najrozumnejšia.

Podľa jeho slov však pôjde napríklad o úspory v rámci štátu. Okrem toho bude rezort hľadať prostriedky aj v rámci aktuálneho rozpočtu.

„Čaká sa aj na ďalší finančný vývoj. Situácia bude čistejšia v septembri, aby sme vedeli, ako stojí vývoj slovenského hospodárstva,“ dodal.

Podpredseda policajného odborového zväzu Roman Laco pre Slovenský rozhlas uviedol, že sa rokuje o viacerých alternatívach. To potvrdzuje aj podrobná správa generálneho tajomníka služobného úradu ministerstva vnútra, ktorú zväz má k dispozícii.

Zlepšenie podmienok policajtov by malo vychádzať z nedávno predloženého návrhu ministerstva spravodlivosti. Odborári však pre prebiehajúce rokovania nechcú zverejňovať podrobnosti.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Tichý protest polície

Ešte koncom júna zorganizovala časť policajného zboru tichý prostest. V rámci neho si demonštratívne nasadila čierne pásky. Ako uviedol portál tvnoviny.sk, išlo o reakciu na nesplnený sľub ministra vnútra. Ten im pred 6 mesiacmi sľuboval vyššie platy.

Pavol Paračka z Odborového zväzu polície v SR uviedol, že zamestnanci polície skutočne zúfalo žiadajú o pomoc. Poukázal na to, že v prvej platovej triede zarobia policajti tisíc eur a päťdesiat centov. Priemerný plat v národnom hospodárstve je pritom 1 430 eur. Ide teda o markantný rozdiel.

V priebehu troch rokov sa podľa slov odborárov policajný zbor scvrkol o dvetisíc ľudí. Zaujímavosťou však je, že problémom nie sú iba už spomínané platy. Viaceré policajné oddelenia na Slovensku sú totiž v alarmujúcom stave.

Napríklad jeden policajt poukázal na priestory, v ktorých pracuje. V nich je počas letných mesiacov extrémne teplo a doslova sa menia na saunu. Dokazuje to aj fakt, že v minulosti mal v týchto priestoroch vo veľkom akváriu rybičky, ktoré však jedno leto neprežili. V teplej vode sa mu totiž uvarili.

The post Slováci pracujúci v tejto oblasti dostanú bonus vo výške 500 eur. Patríte medzi nich aj vy? appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie