Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slováci si budú môcť jednoducho preniesť internet k inému operátorovi. Novinka bude platiť už čoskoro

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (ÚREKPS) zavádza novinku pre používateľov internetových služieb. Tak ľahko, ako si môžete zmeniť telefónne číslo a operátora, si po novom budete môcť zmeniť aj poskytovateľa internetu. Prenesenie internetu vybaví operátor Každý operátor, ktorý poskytuje internet, musí umožniť zákazníkovi preniesť si internet k inému operátorovi s tým, že […]
Menej ako 1 min. min.

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (ÚREKPS) zavádza novinku pre používateľov internetových služieb. Tak ľahko, ako si môžete zmeniť telefónne číslo a operátora, si po novom budete môcť zmeniť aj poskytovateľa internetu.

Prenesenie internetu vybaví operátor

Každý operátor, ktorý poskytuje internet, musí umožniť zákazníkovi preniesť si internet k inému operátorovi s tým, že vybaví všetky náležitosti.

Regulačný úrad v stredu informoval, že príslušná vyhláška o podrobnostiach týkajúcich sa zmeny podniku poskytujúceho službu prístupu k internetu je už zverejnená v Zbierke zákonov a účinnosť nadobudne 1. januára 2025.

Úrad vo vyhláške určil jednotný postup zmeny internetu pre dotknutých operátorov. Zároveň ten, kto môže z tejto zmeny najviac vyťažiť, je práve zákazník.

Chceli sme odbremeniť ľudí – zákazníkov telekomunikačných operátorov od nadbytočnej administratívy,“ povedal riaditeľ odboru regulácie elektronických komunikácií na úrade Ivan Martyák.

Ak budete chcieť kvôli čomukoľvek zmeniť operátora, prostredníctvom ktorého máte internet, bez okolkov, všetko potrebné od začiatku januára 2025 zariadi za vás váš novozvolený operátor, u ktorého chcete po novom služby internetu využívať,“ dodal.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Internet za zákazníka prenesie nový operátor

Operátor plynule zabezpečí pre zákazníka prechod služby k dohodnutému dňu, to znamená, že zákazník nebude bez internetu viac než jeden deň a tiež nebude platiť duplicitne. Úrad tiež očakáva, že operátor, ktorého bude chcieť zákazník opustiť, sa mu bude snažiť ponúknuť lepšie podmienky na to, aby si zákazníka udržal.

Vyhláška však aj v tomto smere chráni verejnosť, ustanovuje kompenzácie pre zákazníkov v prípade oneskorenia prenosu internetu k inému operátorovi, prenosu internetu proti vôli zákazníka alebo pri zneužití procesu prenosu internetu a nedodržaní podmienok súvisiacich so zmenou operátora poskytujúceho internet,“ priblížila vedúca tlačovo-informačného oddelenia regulačného úradu Adriana Volfová.

V prípade problému s prenosom internetu od jedného operátora k druhému sa zákazníci môžu obrátiť na úrad s podnetom, konkrétne na odbor štátneho dohľadu elektronických komunikácií. Ten podnet prešetrí a v prípade, že sa potvrdia porušenia, uloží pokutu od 200 eur do 5 % obratu operátora.

The post Slováci si budú môcť jednoducho preniesť internet k inému operátorovi. Novinka bude platiť už čoskoro appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie