Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slováci si dávajú jedlú sódu do rohov izieb. Zachraňuje to domácnosti

Jedlá sóda je surovina, ktorá má veľmi široké využitie v každej domácnosti. Určite ju používate na výrobu čistiacich prostriedkov pre domácnosť alebo ju pridávate do prania. Niektorí ľudia ju však sypú aj do pohárov alebo na taniere v rohu miestností. Prečo? Práve na to sa dnes pozrieme. Jedlá sóda ako univerzálny pomocník Kombináciou jedlej sódy […]
Menej ako 1 min. min.

Jedlá sóda je surovina, ktorá má veľmi široké využitie v každej domácnosti. Určite ju používate na výrobu čistiacich prostriedkov pre domácnosť alebo ju pridávate do prania. Niektorí ľudia ju však sypú aj do pohárov alebo na taniere v rohu miestností. Prečo? Práve na to sa dnes pozrieme.

Jedlá sóda ako univerzálny pomocník

Kombináciou jedlej sódy a kyseliny citrónovej môžete doma vyčistiť takmer čokoľvek. Môžete s ňou vydrhnúť umývadlo a toaletu, a dokonca bude fungovať aj niekoľko hodín v práčke alebo pri praní bielej bielizne.

Je to veľmi jednoduchá, ale účinná kombinácia bežne dostupných a lacných ingrediencií, ktorá často nahradí a dokonca predčí drahé komerčné čistiace prostriedky.

Niekedy je vhodné pridať sódu bikarbónu a kyselinu citrónovú (niekedy sa môže pridať soľ alebo jarný čistiaci prostriedok) do vody vo fľaši s rozprašovačom a použiť ju, inokedy môžete z týchto zložiek vytvoriť hustú pastu, ktorú nanesiete na miesto, kde chcete, aby pôsobila.

Ak si neviete rady, vyskúšajte túto kombináciu – jej čistiace a dezinfekčné vlastnosti vás určite prekvapia.

Jedlá sóda na parapety a rohy miestnosti

Jedlá sóda v šálke alebo na tanieriku umiestnenom v rohu miestnosti môže pomôcť pri vlhkých stenách. Nasáva vlhkosť a vyťahuje ju zo stien. Podobným spôsobom funguje napríklad tanier so soľou, ktorá sa tiež snaží absorbovať vlhkosť. Tento trik, samozrejme, nevyrieši problémy s plesňami alebo vysokou vlhkosťou, ale je to rýchla prvá pomoc, ktorá môže pomôcť napríklad pravidelným a premysleným vetraním, kým nenájdete účinnejšie riešenie.

Jedlá sóda vám lepšie poslúži, ak ju napríklad rozsypete na parapete v prípade, že sa vám do domu cez okná dostanú mravce alebo iný hmyz. Jedlá sóda ich dokonale odradí a vy nebudete musieť používať ani drahé a chemické prostriedky na ničenie hmyzu alebo repelenty. Musíte len zistiť, odkiaľ sa hmyz dostáva do vášho domu!

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie