Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slováci si plnia americký sen po svojom. Na autá či luxusné dovolenky minuli hypotéky za desiatky miliónov

Stráviť horúce leto pri Jadrane v luxusnom rezorte či na vlastnej jachte je snom nejedného Slováka. Cestou k jeho naplneniu môže byť takzvaná americká hypotéka. Ide o bezúčelový úver zabezpečený vlastnou nehnuteľnosťou, pričom banka neskúma, na čo klient tieto finančné prostriedky minie.  Ako napovedá názov, pochádza zo Spojených štátov, kde vznikla ešte v 30. rokoch […]
Menej ako 1 min. min.

Stráviť horúce leto pri Jadrane v luxusnom rezorte či na vlastnej jachte je snom nejedného Slováka. Cestou k jeho naplneniu môže byť takzvaná americká hypotéka. Ide o bezúčelový úver zabezpečený vlastnou nehnuteľnosťou, pričom banka neskúma, na čo klient tieto finančné prostriedky minie. 

Ako napovedá názov, pochádza zo Spojených štátov, kde vznikla ešte v 30. rokoch minulého storočia. Boom zažila po druhej svetovej vojne, kde banky v duchu vlastenectva „rozdávali“ takéto peniaze vojnovým veteránom. Spopularizoval ju dokonca aj Homer Simpson v kreslenom seriáli Simpsonovci.

Dobiehame zameškané investície

Kupujeme za ne dovolenky, autá či chaty. Ako sa Slovákom oplatia americké hypotéky?

Podľa údajov Národnej banky Slovenska však aktuálne chuť na zadlženie sa na americký spôsob dostali aj Slováci. Kým ešte na začiatku roka, teda v januári, naše finančné domy poskytli pôžičky za 165 miliónov eur, v apríli to už bolo za 243 miliónov.

Pre úplnosť treba dodať, že tento typ produktu sa skrýva v kategórii „ostatné úvery“, v rámci ktorej nájdeme aj ďalšie produkty, a to vrátane povoleného prečerpania, takže samotný nár…

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie