Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slováci si začínajú robiť sviečku zo zemiaku. Sledujte, ako dlho vydrží horieť

Sviečka zo zemiakov. Znie vám to ako nezmysel? Napriek tomu je možné vyrobiť sviečku zo zeleniny, ktorá primárne slúži na úplne iný účel. Ak máte deti alebo vnúčatá, môže to byť skvelý spôsob, ako si krátiť čas, zabaviť sa a dokonca byť užitočný. Zabaviť deti niekedy nie je jednoduché. Najmä keď je vonku nepriaznivé počasie […]
Menej ako 1 min. min.

Sviečka zo zemiakov. Znie vám to ako nezmysel? Napriek tomu je možné vyrobiť sviečku zo zeleniny, ktorá primárne slúži na úplne iný účel.

Ak máte deti alebo vnúčatá, môže to byť skvelý spôsob, ako si krátiť čas, zabaviť sa a dokonca byť užitočný. Zabaviť deti niekedy nie je jednoduché. Najmä keď je vonku nepriaznivé počasie a vy ich nechcete nechať doma len tak sedieť pred televízorom alebo počítačom. Navyše vás táto zábava bude stáť minimum peňazí, pretože máte istotu, že máte po ruke takmer všetky potrebné veci.

Stačí zemiak a olej

Ako na to? Vyberte si pekný, najlepšie podlhovastý zemiak, umyte ho a odrežte konce na oboch stranách. Jeden koniec použijete ako základ a druhý koniec bude slúžiť na ďalšiu prácu.

Niekoľkými krúživými pohybmi vyrežte stred zemiaka tak, aby vo vnútri vznikol hlboký prázdny priestor. Potom doň nalejte olej. Je úplne jedno, o aký druh ide. Použite ten, ktorý máte po ruke a použijete na varenie.

Potom už potrebujete len knôt. To je asi jediná vec, ktorú možno doma nemáte. Ak si túto zábavu naplánujete dopredu, knôty dostanete v každej väčšej drogérii alebo obchode s včelárskymi potrebami. Pomôcť vám môže aj internet.

Vyrobte si vlastný knôt

Môžete si ho však vyrobiť aj doma. Je to vlastne kus látky, ktorý absorbuje horľavú kvapalinu a pomáha jej stúpať nahor. Na tento účel sa hodí napríklad bavlnená niť.

Môže byť skrútené, pletené alebo háčkované. Na zemiaky je vhodný knôt z približne 10 až 15 nití. Môžete však použiť aj obyčajnú hrubšiu niť. Aby sa takýto podomácky vyrobený knôt nespálil, je potrebné ho naimpregnovať. To sa dá ľahko dosiahnuť tak, že ho necháte namočený v roztopenom vosku a potom stvrdne.

Zábava, ktorá sa môže hodiť

Namočte knôt do oleja vo vnútri zemiaka a nechajte vrchnú časť vykuknúť, ako pri každej sviečke. Potom ju stačí zapáliť a vaša zemiaková sviečka je pripravená na použitie. Je to zábavné, lacné, a ak vám doma niekedy vybuchnú poistky, môže sa vám hodiť aj tento druh náhradného osvetlenia.

Uvidíte, že pri jeho výrobe zažijete aj veľa zábavy.

Pre lepšiu predstavu si môžete pozrieť nasledujúce video.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie