Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slováci stále nevedia dobre používať umývačku riadu a čudujú sa, že umýva zle

V dnešnej dobe má veľa domácností umývačku riadu. A určite budete súhlasiť, že by bolo ťažké zvyknúť si na to, že ju nemáte. Niekedy však môžete byť nespokojní s jej fungovaním. Väčšinou preto, že robíte chyby. Možno umývačku riadu nenaložíte správne alebo použijete nesprávny program. Soľ a leštidlo sú dôležité Nezabudnite dopĺňať soľ. Jej úlohou […]
Menej ako 1 min. min.

V dnešnej dobe má veľa domácností umývačku riadu. A určite budete súhlasiť, že by bolo ťažké zvyknúť si na to, že ju nemáte. Niekedy však môžete byť nespokojní s jej fungovaním. Väčšinou preto, že robíte chyby. Možno umývačku riadu nenaložíte správne alebo použijete nesprávny program.

Soľ a leštidlo sú dôležité

Nezabudnite dopĺňať soľ. Jej úlohou je zmäkčovať vodu. Tvrdá voda s vysokým obsahom vápnika sťažuje rozpúšťanie umývacieho prostriedku. Nezabudnite na leštidlo. Pomáha predchádzať nevzhľadným škvrnám od vody na riade. Leštidlo je potrebné dopĺňať častejšie ako soľ.

Vždy aplikujte odspodu nahor

Umývačka riadu musí byť správne naplnená. V spodnom koši prebieha najintenzívnejšie čistenie. Práve tam sa dostáva najšpinavší riad, ako sú hrnce, panvice alebo taniere. Vkladajte ich vždy špinavou stranou nadol. Taniere patria do stojana vertikálne a nie je potrebné medzi nimi nechávať viac miesta, ako umožňuje stojan. Nemusíte ich teda vkladať do každého druhého otvoru v stojane.

Ak má vaša umývačka riadu v spodnej časti kôš na príbory, umiestnite ich rukoväťou nadol. Do horného koša medzi poháre môžete uložiť aj dlhé nože s ostrou čepeľou. Ak má vaša umývačka riadu miesto na príbory v hornej časti, umiestnite nože čepeľou nadol.

Poháre, hrnčeky a šálky umiestnite do horného koša dnom nahor, aby voda mohla účinne umyť ich vnútro. Pred zatvorením skontrolujte, či ramená rozprašovača vody nie sú zablokované žiadnym riadom.

Vyhnite sa preťaženiu políc, pretože to bráni dôkladnému umytiu riadu.

Na programe záleží

Po vložení umývacej tablety môžete spustiť príslušný program. Rýchly cyklus trvá približne hodinu, používa vyššiu teplotu, viac vody a je vhodný na umývanie len ľahko znečisteného riadu. Dlhší intenzívny program je určený pre silne znečistené hrnce a panvice a tiež používa viac vody a vyššiu teplotu.

Normálny program je vhodný na každodenné umývanie riadu, ktorý nie je príliš znečistený, ani ho nepotrebujete rýchlo umyť. Vysokoteplotný program bojuje najmä s mastnotou a pripečeným riadom. Program ECO šetrí vodu a energiu, ale trvá niekoľko hodín a nie je vhodný pre silne znečistené kusy.

Umývajte aj umývačke riadu

Riad nie je potrebné pred vložením oplachovať, ale dbajte na to, aby na ňom nezostali zvyšky jedla. A nezabudnite vyčistiť aj umývačku riadu. Hoci funguje s horúcou vodou a umývacím prostriedkom, sama sa neumyje.

Filter je potrebné pravidelne čistiť a celý vnútrajšok umývať. Kúpte si prostriedok na umývanie riadu, ktorý dáte dovnútra a spustíte umývací program bez riadu. Namiesto toho môžete použiť obyčajný ocot v pohári v hornom koši. Pamätajte, že len čistý spotrebič vám poskytne čistý riad.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie