Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slováci úplne zabudli na tento nápoj a je neskutočne zdravý. Budete prekvapení čo to je

Cmar alebo možno kefír? Slováci na jeden z týchto nápojov zabudli. Ukazuje sa, že cmar by sme mali piť častejšie. prečo? Vysvetľuje to doktor Bartek Kulczyński, ktorý je dietológom a lekárom v oblasti technológie potravín a výživy.  Cmar – pite ho pre zdravie Fermentované mliečne výrobky sú pre naše zdravie veľmi dôležité. Medzi ne patrí […]
Menej ako 1 min. min.

Cmar alebo možno kefír? Slováci na jeden z týchto nápojov zabudli. Ukazuje sa, že cmar by sme mali piť častejšie. prečo? Vysvetľuje to doktor Bartek Kulczyński, ktorý je dietológom a lekárom v oblasti technológie potravín a výživy. 

Cmar – pite ho pre zdravie

Fermentované mliečne výrobky sú pre naše zdravie veľmi dôležité. Medzi ne patrí prírodný jogurt a kefír. Po týchto produktoch siahame pomerne často. Mali by sme však pamätať aj na pitie cmaru. 

Cmar je vyrobený z mlieka a obsahuje cenné baktérie a organické kyseliny. Má jemnú a mierne kyslú chuť. Pri jeho výrobe sa používajú iné baktérie ako pri výrobe kefíru. Je potrebné zdôrazniť, že cmar je pomerne nízkokalorický výrobok. Jeden pohár nám poskytne 110 kalórií. 

Cmar je cenný proteín

Cmar je dobrým zdrojom bielkovín s vysokou biologickou hodnotou. Jeden pohár obsahuje až 8,5 g tejto zložky. Poskytuje nám tiež cenný leucín, ktorý buduje svalovú hmotu. Pohár tohto nápoja pokrýva dopyt po tejto aminokyseline o 25%. 

Cmar by mali piť najmä starší ľudia, ktorých svalová hmota už nie je to, čo bývala. Leucín pomôže posilniť túto oblasť a zlepšiť kondíciu seniorov. Cmar je skvelým zdrojom draslíka a poskytuje nám ho viac ako banány. Za zmienku stojí, že cmar obsahuje aj veľa vápnika, ktorý udržuje zdravé kosti a zuby, zabraňuje zrážaniu krvi a priaznivo pôsobí na činnosť svalov. 

Cmar, hodnotný a lahodný nápoj

Cmar je tiež plný vitamínu B12 a pohár tohto nápoja pokrýva 35% nášho dopytu po tomto vitamíne. Jeho nedostatok zvyšuje riziko kardiovaskulárnych ochorení a oslabuje duševné funkcie . Tento nápoj nám dodáva aj vitamín B2, ktorý predchádza únave a zlepšuje zrak a pokožku. 

Pravidelné pitie cmaru znižuje krvný tlak a zlý cholesterol. Okrem toho zabraňuje cukrovke, srdcovým chorobám a depresii . Kysnuté mliečne výrobky sa odporúčajú ľuďom, ktorí podstúpili antibiotickú liečbu. Vďaka nim dokážeme obnoviť prospešnú črevnú mikroflóru.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie