Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slováci už toto v Chorvátsku zadarmo robiť nemôžu. Pekne vás to vycucia

Slováci sa už tešia na chvíľu, keď sa po roku opäť vyberú k moru na zaslúženú dovolenku. Mnohí z nich si stále vyberajú Chorvátsko ako svoju destináciu, pretože sú naň zvyknutí a jednoducho sa im tu páči. Táto krajina sa však v poslednom čase veľmi predražila. A tí, ktorí si nepripravia dostatok peňazí, môžu byť […]
Menej ako 1 min. min.

Slováci sa už tešia na chvíľu, keď sa po roku opäť vyberú k moru na zaslúženú dovolenku. Mnohí z nich si stále vyberajú Chorvátsko ako svoju destináciu, pretože sú naň zvyknutí a jednoducho sa im tu páči. Táto krajina sa však v poslednom čase veľmi predražila. A tí, ktorí si nepripravia dostatok peňazí, môžu byť nakoniec veľmi sklamaní.

Ďalší poplatok

Tento rok sa pripravte na to, že miniete ešte viac peňazí, pretože všetko zdraželo, či už ide o ubytovanie, jedlo v reštaurácii, zmrzlinu alebo bežné veci, ktoré boli predtým zadarmo. Chorvátsko zaviedlo euro a spolu s ním sa dosť citeľne zdvihli ceny a zaviedli sa nečakané poplatky.

Kúpanie v mori je skvelé, ale má jednu nevýhodu. Keď z neho vyjdete, ste celí od soli, ktorú treba zmyť. Na to sú ideálne sprchy, ktoré sú k dispozícii na každej väčšej pláži. Kedysi ste ich mohli využívať zadarmo ako súčasť bežnej infraštruktúry.

To sa však tento rok mení. Prakticky všetky plážové sprchy sú spoplatnené. Možno si myslíte, že pár drobných navyše vám nič nedá, ale všetko si treba dať do správneho kontextu, z ktorého vyplýva, že je to naozaj veľká nepríjemnosť.

Zaplatíte veľa

V prvom rade si spočítajte, koľkokrát denne potrebujete takúto sprchu použiť, a vynásobte to počtom členov rodiny. Ak sa chcete osprchovať trikrát alebo štyrikrát, bude vás to zakaždým stáť 50 centov, spolu možno dve eurá na osobu a deň. V prípade štvorčlennej rodiny to vychádza na 8 eur na deň. Ak ste na dovolenke dva týždne, vyjde vás to na približne 100 eur.

A to zďaleka nie je jediné negatívum. Na pláž si musíte nosiť veľa drobných, pretože za sprchy nemôžete pohodlne platiť kreditnou kartou. Ak nemáte drobné, jednoducho sa nesprchujete. A potom si predstavte situáciu, že keď vyjdete z mora, musíte si najprv ísť na lehátko po drobné a až potom zamieriť do sprchy.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie