Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slováci začali do záchodu na noc sypať múku. Ráno uvidíte obrovskú zmenu

Niektoré triky, ktoré používali ženy v domácnosti, časom vymizli, aby sa po niekoľkých desaťročiach vrátili. Týka sa to niektorých receptov, ale aj tipov na upratovanie. Dnes si pripomenieme jeden takýto polozapomenutý trik. Domácnosť bez chemikálií Kým koncom minulého storočia nastal v slovenských domácnostiach rozmach používania chemikálií, v súčasnosti od toho pomaly upúšťame a vraciame sa […]
Menej ako 1 min. min.

Niektoré triky, ktoré používali ženy v domácnosti, časom vymizli, aby sa po niekoľkých desaťročiach vrátili. Týka sa to niektorých receptov, ale aj tipov na upratovanie. Dnes si pripomenieme jeden takýto polozapomenutý trik.

Domácnosť bez chemikálií

Kým koncom minulého storočia nastal v slovenských domácnostiach rozmach používania chemikálií, v súčasnosti od toho pomaly upúšťame a vraciame sa k prírodným čistiacim prostriedkom a snažíme sa používať čoraz menej chemikálií.

Prečo je to tak? Je to pravdepodobne kombinácia niekoľkých dôvodov: komerčné čistiace prostriedky sú veľmi drahé, my alebo niekto v našej rodine môže mať alergiu na chemické čistiace prostriedky alebo chceme šetriť prírodu.

Nech už sú vaše dôvody akékoľvek, dnes pre vás máme dobrý tip, ako vyčistiť toaletu úplne bez chemikálií.

Do toalety dajte múku

Čistenie toalety určite nepatrí medzi obľúbené činnosti nikoho. Poznáme veľmi dobrý trik z minulosti, ktorý vám môže čistenie čo najviac uľahčiť.

Vezmite jednu alebo dve polievkové lyžice múky a vložte ju na noc do misy. Snažte sa ju rozmiešať tak, aby sa prilepila na čo najväčšiu časť povrchu misy, alebo ju tam nasypte cez sitko. Nechajte ho čo najdlhšie, ako sme spomínali, ideálne je cez noc. Múka zvlhčí a naviaže na seba všetky čiastočky nečistôt a baktérie. Potom už len vydrhnite toaletu a spláchnite. Tento trik môžete opakovať každý deň alebo každých pár dní, aby ste sa vyhli napríklad nevzhľadným žltým škvrnám na mise.

Pre lepší výsledok a dezinfekciu môžete na čistenie toalety použiť jedlú sódu zmiešanú s kyselinou citrónovou, táto kombinácia je ideálna na čistenie a takmer nič nestojí.

Poznáte trik s kolou?

V mnohých domácnostiach sa na čistenie toalety používa aj nápoj kolového typu. Stačí ho naliať do misy a nechať pôsobiť, potom dôkladne vydrhnúť. Podobne ako múka, aj tento nápoj na seba naviaže nečistoty a tiež pomôže rozpustiť vodný kameň a iné usadeniny.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie