Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slováci začali doma páliť bobkový list. Keď uvidíte prečo, začnete aj vy

V dávnych dobách ľudia verili, že vavrínové listy majú zvláštnu moc. Staroveké božstvá ich pálili pri svojich rituáloch a vdychovanie dymu im pomáhalo vidieť do budúcnosti. Považovali sa aj za symbol ochrany a čistoty. Hovorí sa, že odháňajú negatívne javy a priťahujú pozitívne energie. Hovorí sa, že plnia želania Duchovní ľudia veria, že ak napíšu […]
Menej ako 1 min. min.

V dávnych dobách ľudia verili, že vavrínové listy majú zvláštnu moc. Staroveké božstvá ich pálili pri svojich rituáloch a vdychovanie dymu im pomáhalo vidieť do budúcnosti.

Považovali sa aj za symbol ochrany a čistoty. Hovorí sa, že odháňajú negatívne javy a priťahujú pozitívne energie.

Hovorí sa, že plnia želania

Duchovní ľudia veria, že ak napíšu svoje želania fixkou na bobkový list, spália ho a popol z neho vyhodia, ich želania sa splnia. A je jedno, či sa týkajú lásky, peňazí alebo dosiahnutia kariérneho úspechu.

Ak túžite po peniazoch, mali by ste v peňaženke nosiť aj bobkový list. A mali by ste naň napísať aj sumu, ktorú si želáte dostať. Ďalší opísaný list by vám pomohol splniť vaše želanie, ak by ste ho mali v noci pod vankúšom.

Bobkový list však poslúži aj na ochranu a udržanie čistoty vášho domova. Keď ho pridáte do vody, ktorú používate na umývanie podláh alebo nábytku, pomôže udržať pozitívne energie vo vašom dome.

Lepšie pôsobí pri splne mesiaca

Pre tých, ktorí dodržiavajú lunárne rituály, môže byť bobkový list veľmi prospešný. Ak si naň počas novu napíšete želanie a potom bylinu spálite, máte väčšiu šancu, že sa vám splní.

Počas splnu by ste naň mali opäť napísať veci, ktorých by ste sa chceli zbaviť. Po obrade pálenia zmizne z vášho života.

Pre váš organizmus je prospešný aj čaj z bobkového listu. Prispeje k vašej fyzickej a duševnej pohode a posilní váš imunitný systém. Je to korenie plné vitamínov a minerálov.

Dym je dobrý pre dýchací systém

Pálenie bobkových listov bude pre vás prospešné, aj keď nie ste fanúšikom duchovna. Dym, ktorý z neho vdychujete, vám dodá energiu a pomôže od pocitu vyčerpania.

Protizápalové vlastnosti bobkového listu sú prospešné aj pre dýchací systém. Vdychovanie dymu z horiacich bobkových listov pomáha zmierniť nepríjemné pocity, ktoré prináša astma alebo bronchitída.

V štúdii z roku 2021 uverejnenej v časopise Horticulturae sa zistilo, že látky obsiahnuté v bobkových listoch môžu vďaka svojim sedatívnym vlastnostiam znižovať hladinu úzkosti a zlepšovať kvalitu spánku.

Odstraňuje zápach, odpudzuje hmyz

Horiace vavrínové listy vytvárajú aj veľmi príjemnú vôňu, ktorá má ďalšie výhody. Pri spaľovaní sa uvoľňujú aromatické éterické oleje a fytonutrienty, ktoré vytvárajú upokojujúcu, relaxačnú atmosféru.

Vydávajú sladkú bylinnú vôňu, ktorá pomáha osviežiť vzduch vo vašej domácnosti a maskovať iné pachy. Napríklad z domácich zvierat alebo odpadkového koša. Je to dokonca prírodný odpudzovač hmyzu.

Bobkový list obsahuje zlúčeniny ako eukalyptol a linalool, ktoré majú vlastnosti odpudzujúce hmyz. Keď doma spálite bobkový list, jeho vôňa odradí komáre a muchy od vstupu do vášho priestoru.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie