Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slovak Investment Holding si odnáša víťaznú cenu z fi-compass Showcase Award 2024

Slovak Investment Holding si odnáša víťaznú cenu z fi-compass Showcase Award 2024. Na medzinárodnej konferencii FI Campus 2024 v Bruseli boli vyhlásené výsledky fi-compass Showcase Award 2024. Slovak Investment Holding (SIH) si odnáša víťaznú cenu za projekt Dostupný Domov. Ide o jedno z najvýznamnejších ocenení pre Slovensko v oblasti využívania fondov EÚ.   Slovak Investment Holding (SIH) […]
Menej ako 1 min. min.

Slovak Investment Holding si odnáša víťaznú cenu z fi-compass Showcase Award 2024.

Na medzinárodnej konferencii FI Campus 2024 v Bruseli boli vyhlásené výsledky fi-compass Showcase Award 2024. Slovak Investment Holding (SIH) si odnáša víťaznú cenu za projekt Dostupný Domov. Ide o jedno z najvýznamnejších ocenení pre Slovensko v oblasti využívania fondov EÚ.

 

Slovak Investment Holding (SIH) zabojoval aj tento rok o ocenenie v prestížnej európskej súťaži, ktorú pravidelne organizuje fi-compass – platforma Európskej komisie a Európskej investičnej banky pre finančné nástroje, t. j. návratné formy financovania.

fi-compass Showcase je jedinečnou príležitosťou zdieľať a propagovať úspešné príbehy vďaka finančným nástrojom v rámci komunity fi-compass z celej Európy. „Stimulácia pozitívnej zmeny: vplyv finančných nástrojov“ bola téma fi-compass Showcase 2024.

Tento rok sme v súťaži odprezentovali projekt Dostupný Domov, ktorý deklaruje, ako môžu finančné nástroje pomôcť zlepšiť nielen životné podmienky, ale aj životy ľudí a podporiť sociálnu inklúziu.

„Zo získaného ocenenia máme v SIH-u veľkú radosť. Znamená to, že finančnými nástrojmi z dielne SIH-u sa nám darí zmysluplne využívať zverené európske prostriedky na podporu projektov, ktoré majú celospoločenský význam. Chceli by sme poďakovať Slovenskej sporiteľni – nášmu partnerovi, ktorého vnímame ako lídra v angažovanosti v sociálnej oblasti – za profesionálnu spoluprácu na tomto inovatívnom projekte,“ uviedol Peter Fröhlich, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva SIH.

„Sme súčasťou životov a komunít vo všetkých regiónoch na Slovensku, preto chceme byť pre všetkých nielen najlepším finančným partnerom, ale tiež pomáhať tým, ktorí to potrebujú. Slušné bývanie je kľúčové pre bezpečnosť, pohodu, ale aj fyzické a mentálne zdravie ľudí. Preto som hrdý na projekt Dostupný Domov, ktorý sme priniesli spolu s naším partnerom SIH-om. Počty ľudí, ktorým sme zlepšili budúcnosť, sú pre mňa najpodstatnejšie, no teším sa aj z prestížneho ocenenia. Ďakujem celému tímu Slovenskej sporiteľne a SIH-u za tento projekt, ktorý pomáha prosperite ľudí na Slovensku,“ povedal Peter Krutil, CEO Slovenskej sporiteľne.

 

VIAC O PROJEKTE

Domov – jedna zo základných potrieb každého človeka. Vytvára zázemie, pocit istoty a zároveň aj bezpečnosti. Miesto, kam sa ľudia denne vracajú, prináša aj silnú stabilitu a predpoklad pre úspešné zaradenie sa do spoločnosti. No nie každý ho má. Niekoho zlomí životný príbeh, strata blízkeho, finančná nestabilita či ochorenie. Aj preto sú isté skupiny ľudí zraniteľnejšie, no domov si rozhodne zaslúžia tak ako iní. S nedostatkom dostupného nájomného bývania bojuje Slovensko už dlhé roky. Motivácia zabezpečiť dostupný domov viedla Slovak Investment Holding a Slovenskú sporiteľňu k vytvoreniu unikátneho projektu Dostupný Domov.

Dostupný Domov je inovatívny projekt, ktorý smeruje k dosahovaniu merateľného pozitívneho sociálneho vplyvu. Hlavným cieľom aktivít spoločnosti je zabezpečovanie bývania, správy, údržby a obnovy bytového fondu, ako aj zabezpečeniu podpory vo forme sociálnej služby pre cieľové skupiny.

Projekt sa zameriava aj na zraniteľné skupiny obyvateľstva vrátane seniorov, obetí domáceho násilia či bezdomovcov. Umožňuje bývať znevýhodneným osobám a sociálne menej zvýhodneným skupinám obyvateľstva, ktoré by inak nemali možnosť získať bývanie za komerčných trhových podmienok.

Dostupný Domov už 4 roky pomáha pri riešení nedostatku dostupného a sociálneho bývania na Slovensku, pričom vlastní už vyše 350 nájomných bytov, v ktorých ubytoval doteraz viac ako 600 ľudí po celej krajine.

Spoločnosť Dostupný Domov j. s. a. vznikla ako investícia za rovnakých trhových podmienok pre všetkých investorov so zámerom dospieť v dlhodobom horizonte k ekonomicky udržateľnej ziskovej prevádzke. Projekt Dostupný Domov je príkladom toho, že aj v sociálnej oblasti sa dajú robiť projekty návratne a udržateľne.

Link k video story: https://www.fi-compass.eu/showcase-2024/sih-fostering-integration-through-affordable-housing
Link k oznámeniu výsledkov: https://www.linkedin.com/posts/fi-compass-eu_showcaseaward24-activity-7211768464896663552-20ew?utm_source=share&utm_medium=member_ios

Tento text bol publikovaný ako komerčný obsah. Redakcia EURACTIV Slovensko nie je zodpovedná za jeho obsah.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie