Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slovenská pošta zrejme prejde zmenami. Pozrite sa, čo všetko tu vybavíte

Nie je žiadnym prekvapením, že tradičné poslanie Slovenskej pošty, ktorým je doručovanie listových zásielok, sa v dnešnej modernej dobe postupne vytráca. Ako uvádza portál O peniazoch, štát v dôsledku toho pozerá po iných, nových možnostiach, ako bohatú sieť pobočiek využiť. Prejde fungovanie Slovenskej pošty významnými zmenami? Čo by mohla riešiť Slovenská pošta? Medzi zmenami, ktoré […]
Menej ako 1 min. min.

Nie je žiadnym prekvapením, že tradičné poslanie Slovenskej pošty, ktorým je doručovanie listových zásielok, sa v dnešnej modernej dobe postupne vytráca. Ako uvádza portál O peniazoch, štát v dôsledku toho pozerá po iných, nových možnostiach, ako bohatú sieť pobočiek využiť. Prejde fungovanie Slovenskej pošty významnými zmenami?

Čo by mohla riešiť Slovenská pošta?

Medzi zmenami, ktoré by mohli nastať, je napríklad voľba poštou. Okrem nej je v hre aj platba poplatkov či pokút, zber štatistík alebo ščítane obyvateľov. S návrhom koncepcie ďalšieho vývoja Slovenskej pošty by mala prísť pred vládu nová medzirezortná pracovná skupina.

Ministerstvo dopravy vypracovalo v rámci návrhu na optimalizáciu poskytovania služieb vo verejnom záujme analýzu súčasného stavu poštovej siete na Slovensku a jej potenciálneho využitia v budúcnosti. Návrh sa dostal do pripomienkového procesu.

Na základe tohto materiálu sa navrhuje, aby vláda zriadila medzirezortnú pracovnú skupinu s cieľom vypracovať koncepciu rozvoja poštovej siete, a to do konca augusta tohto roku. Samotným materiálom by sa mal kabinet zaoberať do konca budúceho roka.

Podľa ministerstva dopravy bola poštová sieť na Slovensku tradične budovaná predovšetkým na poskytovanie služieb spojených s doručovaním listových zásielok. V posledných rokoch sme však svedkami celosvetového poklesu objemu týchto zásielok. Tento pokles je napokon výsledkom rastúcej digitalizácie a využívania nových technológií.

Ide pritom o trend, ktorý negatívne ovplyvňuje výkonnosť poštového podniku. Zároveň sa však uvoľňujú kapacity verejnej poštovej siete, čo vytvára príležitosť na jej využitie na poskytovanie rôznorodých ďalších služieb, a to buď poštových, alebo mimo poštových, pre štát či iné subjekty.

Alternatívne využitie verejnej poštovej siete môže tak zahŕňať poskytovanie rôznorodých podporných služieb, ako je napríklad podpora striebornej ekonomiky, poskytovanie zdravotníckych služieb, zber informácií o životných situáciách v regiónoch a ďalšie služby pre terciárny sektor.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Budeme voliť prostredníctvom Slovenskej pošty?

Konkrétne služby, ktoré by pošta mohla v budúcnosti poskytovať, sa nachádzajú v materiáli, za ktorým stojí rezort dopravy.

Za zmienku stojí napríklad voľba poštou, ale tiež úhrada poplatkov a pokút, ďalej zber rôznych štatistík alebo doplnenie už v súčasnosti poskytovaných služieb pre obyvateľov. Pošta by sa mohla zároveň pridať k podpore budovania infraštruktúry pre elektromobilitu.

Na poskytovanie rôznych služieb obyvateľstvu, vrátane vybavovania úradných záležitostí, využíva štát v súčasnosti práve verejnú poštovú sieť, a to prostredníctvom špecializovaných pracovísk na pobočkách pošty.

Tieto služby zahŕňajú výpisy z obchodného registra, listu vlastníctva či z registra trestov, kópie katastrálnej mapy a zaručenú konverziu dokumentov – to všetko priamo na jednom mieste, čiže bez nutnosti ďalšieho cestovania s relevantnou platnosťou verejných listín použiteľných na právne účely.

The post Slovenská pošta zrejme prejde zmenami. Pozrite sa, čo všetko tu vybavíte appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie