Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slovensko čelí invázii nebezpečného zvieraťa. Škody sa rátajú na milióny

Nemeria ani 15 centimetrov, málokedy jeho váha dosiahne 50 gramov, počúva fúzmi a chĺpkami celého tela. Trochu pripomína myš a mláďatá dokáže mať v lete aj každý mesiac. Na prvý pohľad nevinné a roztomilé zvieratko však aktuálne prehlbuje vrásky na čelách našich farmárov. Tí totiž hlásia kalamitu pre hraboša poľného.  Kombajny vyrazili na polia, no […]
Menej ako 1 min. min.

Nemeria ani 15 centimetrov, málokedy jeho váha dosiahne 50 gramov, počúva fúzmi a chĺpkami celého tela. Trochu pripomína myš a mláďatá dokáže mať v lete aj každý mesiac. Na prvý pohľad nevinné a roztomilé zvieratko však aktuálne prehlbuje vrásky na čelách našich farmárov. Tí totiž hlásia kalamitu pre hraboša poľného. 

Kombajny vyrazili na polia, no s cenami chleba zatrasie niečo iné. Pekári varujú pred miliónovým výpadkom

Hlodavec sa u nás radí medzi škodcov a zdá sa, že aj tento rok zostane svojej povesti verný. „Postupne nám hlásia enormný výskyt napríklad v regiónoch Trnava, Bratislava, Galanta, Levice, ale aj Bardejov, Trenčín, Zemplín a iné,“ uvádza pre HN Matej Korpáš z tlačového odboru Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. 

V predchádzajúcich rokoch vnímali v komore výskyt zvieraťa predovšetkým v Trnave a okolí, no dnes likviduje poľnohospodársku produkciu takmer všade. Zatiaľ najviac poškodil ozimnú pšenicu aj repku, kukuricu alebo raž. 

Takú situáciu ešte nezažili 

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 71% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie