Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slovensko dnes čaká oblačný deň, hrozia opäť búrky?

28.06.2024 Redakcia Vášen v tebe (Foto: shutterstock/BullpenAl). V teplom a vlhkom vzduchu sa dnes 27.06.2024 (piatok), nad naším územím bude naďalej udržiavať nevýrazné tlakové pole. To znamená, že atmosférický tlak bude stabilný a bez výrazných zmien, čo ovplyvní aj ďalší vývoj počasia na Slovensku. Foto: shutterstock/BullpenAl Dnes očakávame čiastočne až prevažne oblačné nebo, miestami prechodne […]
Menej ako 1 min. min.

28.06.2024 Redakcia Vášen v tebe (Foto: shutterstock/BullpenAl).

V teplom a vlhkom vzduchu sa dnes 27.06.2024 (piatok), nad naším územím bude naďalej udržiavať nevýrazné tlakové pole. To znamená, že atmosférický tlak bude stabilný a bez výrazných zmien, čo ovplyvní aj ďalší vývoj počasia na Slovensku.

Foto: shutterstock/BullpenAl

Dnes očakávame čiastočne až prevažne oblačné nebo, miestami prechodne až zamračené. Na rôznych miestach je možnosť krátkodobých prehánok, dažďa a miestnych búrok, ktoré môžu byť aj intenzívne. Lokálne sa môže vyskytnúť dusno.

Aké bude dnešné teplotné rozpätie?

Na strednom a východnom Slovensku bude obloha miestami prechodne až zamračená, kde sa môžu vyskytnúť ojedinelé prehánky. Lokálne búrky budú aj intenzívne, a miestami môže byť dusno. Najvyššia denná teplota dosiahne hodnoty medzi 26 a 31 °C, zatiaľ čo na Orave, pod Tatrami a na Horehroní sa teploty ustália okolo 24 °C.

Teplota vo výške 1500 metrov na horách sa bude pohybovať okolo 17 °C.

V noci sa predpokladá značná oblačnosť s občasnými a prechodne jasnejšími úsekmi. Lokálne sa môžu vyskytnúť prehánky alebo dážď. Niektoré oblasti budú mať aj ojedinelé búrky.

Ráno sa môže vyskytnúť aj hmla. Teploty klesnú na hodnoty medzi 20 až 15 °C, pričom v údoliach môžu byť teploty s miestnymi výkyvmi aj okolo 13 °C.

Predpokladané množstvo zrážok

SMHÚ udáva hodnoty v priebehu dňa do 10 mm zrážok, s možnosťou ojedinelých prívalov až 10 až 40 mm, najmä v oblastiach s intenzívnymi búrkami. A počas noci sa očakáva, že množstvo zrážok dosiahne hodnotu do 5 mm. Pri búrkach je možné, že v niektorých lokalitách môže spadnúť ojedinele viac zrážok, a to v rozpätí od 5 do 35 mm.

Celkovo sa predpokladá premenlivé počasie s možnosťou búrok a lokálnych zrážok, s teplými teplotami, ktoré môžu prispieť k pocitu dusna v niektorých oblastiach Slovenska.

Očakávané poveternostné podmienky

Tendencia tlaku vzduchu naznačuje ustálený stav, čo znamená, že atmosférický tlak nad naším územím sa očakáva bez výrazných zmien. Tento stabilný tlak bude mať vplyv na pokračovanie aktuálnych poveternostných podmienok a môže naznačovať pokračovanie stabilného počasia bez výrazných turbulentných zmien v atmosfére.

Vietor bude slabý a premenlivý, s dočasným zosilnením pri búrkach.

Užite si deň a nezabudnite zobrať so sebou aj dáždnik!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Katastrofa po búrkach!

Na Slovensko sa vracajú búrky!

The post Slovensko dnes čaká oblačný deň, hrozia opäť búrky? appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie