Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slovensko dnes čaká oblačný deň. Pozor na krúpy a lejaky!

01.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ANNVIPS). Slovensko zasiahli vysoké teploty, ktoré priniesli vlnu horúčav. Aj keď trvala krátko, mnoho ľudí poteší blížiace sa ochladenie. Príde vo forme búrok, ktoré už dorazili na naše územie. Dávajte si však pozor, búrky môžu byť sprevádzané nebezpečnými javmi, ako sú silný vietor, krúpy a intenzívne dažde. Foto: shutterstock/ANNVIPS […]
Menej ako 1 min. min.

01.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ANNVIPS).

Slovensko zasiahli vysoké teploty, ktoré priniesli vlnu horúčav. Aj keď trvala krátko, mnoho ľudí poteší blížiace sa ochladenie. Príde vo forme búrok, ktoré už dorazili na naše územie. Dávajte si však pozor, búrky môžu byť sprevádzané nebezpečnými javmi, ako sú silný vietor, krúpy a intenzívne dažde.

Foto: shutterstock/ANNVIPS

Dnes očakávame veľkú oblačnosť, ktorá môže prechádzať až do zamračeného počasia. Na mnohých miestach sa môžu vyskytnúť búrky. Tieto búrky budú miestami aj intenzívne, informuje portál iMeteo.

Očakávané dnešné teploty

Počas dňa bude počasie oblačné až zamračené , miestami môže dôjsť k prechodnému zmenšeniu oblačnosti. Na viacerých miestach sa vyskytnú prehánky a dážď, miestami aj búrky, ktoré môžu byť intenzívne, najmä na východe Slovenska. Lokálne bude dusno.

Najvyššie denné teploty sa budú pohybovať od 26 do 31 °C, na krajnom západe, v Žilinskom kraji a na hornom Spiši od 21 do 26 °C.

Na horách vo výške 1500 metrov bude teplota okolo 15 °C.

V noci očakávame prevažne polojasné počasie, no neskôr od západu sa obloha zahalí prevažne veľkou oblačnosťou. Najnižšia nočná teplota sa očakáva v rozpätí od 23 do 18 °C, na strednom Slovensku a na Spiši miestami aj do 15 °C.

Na niektorých miestach sa môžu vyskytnúť prehánky alebo búrky, ktoré môžu byť aj intenzívne. Teplota bude príjemná, píše SHMÚ.

Čo očakávať od dynamiky vetra?

Búrky síce prinesú vytúžené ochladenie, no treba rátať aj s nebezpečnými sprievodnými javmi. A to najmä so silným vetrom, ktorý môže dosahovať až 60 km/h.

Okrem toho sa vyskytnú aj lejaky. V niektorých oblastiach môže dôjsť aj k povodniam

Kde hrozia búrky?

V pondelok sa búrky presunú predovšetkým na východ Slovenska. Očakávame ich hlavne popoludní, a miestami môžu byť naozaj intenzívne. Buďte pripravení na výraznejšie prejavy počasia.

Pozrite si aj grafickú predpoveď výskytu zrážok na Slovensku od portálu SHMÚ.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pripravte sa na horúcu a dusnú nedeľu. Vieme kde hrozia búrky!

Letné horúčavy a potom silné búrky. Vieme aký nás čaká víkend!

The post Slovensko dnes čaká oblačný deň. Pozor na krúpy a lejaky! appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie