Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slovensko odsudzuje útoky Iránu na Izrael, vyzýva na mierové riešenie

Slovensko odsudzuje iránske útoky na Izrael. Vyzýva na zdržanlivosť a vrátenie sa k hľadaniu mierových riešení pre Blízky východ. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí to uvádza na sociálnej sieti. “Slovensko ako krajina podporujúca mier ostro odsudzuje útoky Iránu na Izrael. Útoky značne zvyšujú napätie a riziko širšieho konfliktu v regióne,” konštatuje rezort slovenskej diplomacie. Irán […]
Menej ako 1 min. min.

Slovensko odsudzuje iránske útoky na Izrael. Vyzýva na zdržanlivosť a vrátenie sa k hľadaniu mierových riešení pre Blízky východ. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí to uvádza na sociálnej sieti.

“Slovensko ako krajina podporujúca mier ostro odsudzuje útoky Iránu na Izrael. Útoky značne zvyšujú napätie a riziko širšieho konfliktu v regióne,” konštatuje rezort slovenskej diplomacie.

Irán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila väčšinu striel, pomohli spojenci. Odveta je na ceste

Ministerstvo zdôrazňuje potrebu obnovy dialógu a diplomacie. “Vyzývame všetky strany, aby boli zdržanlivé a vrátili sa k hľadaniu mierových riešení pre Blízky východ,” apeluje rezort diplomacie.

Ministerstvo už skôr informovalo, že situáciu v regióne Blízkeho východu po nedeľnom útoku intenzívne sleduje. Je v kontakte so zastupiteľskými úradmi, ktoré ju monitorujú priamo na mieste.

Občanov Slovenska, ktorí sa na tomto území v súčasnosti nachádzajú, vyzvalo, aby pre vlastnú bezpečnosť dodržiavali všetky cestovné odporúčania. V prípade núdze môžu slovenskí občania kontaktovať príslušné veľvyslanectvá SR.

Irán v noci na nedeľu zaútočil na Izrael viac než 300 bezpilotnými lietadlami a raketami, uviedla izraelská armáda. Izraelu a spojencom sa podarilo zostreliť až 99 percent z nich. Teherán uviedol, že išlo o odvetu za Izraelu pripisovaný nálet na iránske veľvyslanectvo v sýrskom Damasku aj iné “zločiny” vrátane vojny proti palestínskemu militantnému hnutiu Hamas v Pásme Gazy.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie