Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slovensko zaostáva v ďalšej veci. V prestížnom rebríčku má iba jedného zástupcu

Hodnota 100 najlepších technologických spoločností v regióne strednej a východnej Európy vzrástla za posledný rok o takmer 41 %, čím sa celková hodnota zvýšila na viac ako 106,95 miliardy USD (99,414 miliardy eur). Informovala o tom finančno-technologická firma XTB, ktorá v spolupráci s nadáciou Digital Poland vypracovala rebríček 100 najväčších technologických spoločností regiónu. Podľa XTB […]
Menej ako 1 min. min.

Hodnota 100 najlepších technologických spoločností v regióne strednej a východnej Európy vzrástla za posledný rok o takmer 41 %, čím sa celková hodnota zvýšila na viac ako 106,95 miliardy USD (99,414 miliardy eur).

Informovala o tom finančno-technologická firma XTB, ktorá v spolupráci s nadáciou Digital Poland vypracovala rebríček 100 najväčších technologických spoločností regiónu. Podľa XTB je podiel Slovenska nevýznamný, keďže tvorí len 1,3 % z celkovej kapitalizácie.

Aké firmy sa dostali do rebríčka?

V rebríčku dominujú firmy zaoberajúce sa elektronickým obchodovaním a softvérom. Rast vykazujú finančné technológie, kybernetická bezpečnosť a umelá inteligencia, pričom v zozname sa objavilo 25 nových spoločností.

 

Poľsko zostáva lídrom v regióne strednej a východnej Európy v rámci celkovej hodnoty digitálnych spoločností a jeho celková kapitalizácia predstavuje 38 % rebríčka.

Najvýkonnejšie digitálne spoločnosti sú v susednej Českej republike, Estónsku a Rumunsku. „Slovensko má svojho zástupcu medzi TOP 100 digitálnymi fénixmi na 16. mieste. Je ním spoločnosť Eset,“ uviedla XTB.

Rebríček uvádza tri kategórie digitálnych šampiónov na základe ich hodnoty. Spoločnosti s ocenením presahujúcim jednu miliardu sú označené ako digitálni fénixovia, od hodnoty 250 miliónov do jednej miliardy ide o digitálnych drakov a v prípade od 100 miliónov do 250 miliónov uvádza zoznam digitálnych vlkov. Medzi digitálnymi drakmi a vlkmi nemá Slovensko žiadne zastúpenie.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Stabilne vedúce postavenie má v rebríčku Estónsko ako krajina s najvyššou intenzitou digitálnych šampiónov na obyvateľa.

„Estónsko je vynikajúcim príkladom toho, ako môže strategický prístup k digitalizácii a inováciám priniesť významné výhody. Vďaka priateľskému regulačnému prostrediu a proinovačnej politike sa krajina stala magnetom pre technologické startupy a investorov. Práve tento prístup by sme mali zaviesť v celom regióne, aby sme prilákali investície a podporili rozvoj digitálnych šampiónov,“ skonštatoval výkonný riaditeľ nadácie Digital Poland Piotr Mieczkowski.

The post Slovensko zaostáva v ďalšej veci. V prestížnom rebríčku má iba jedného zástupcu appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie