Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slovensko zaplavilo falošné prosecco. Ľudia platia za lacné bublinky

V posledných rokoch sa na Slovensku rozšíril trend predaja tzv. čapovaného „prosecca“. Tento módny hit nájdete na jarmokoch, v reštauráciách, baroch či predajniach sudových vín. No to, čo zákazníci skutočne dostanú, nie je prosecco, ale len lacné perlivé víno, ktoré častokrát ani nepochádza z Talianska. Podvodníci predávajú tieto falošné vína za cenu pravého prosecca, čím […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných rokoch sa na Slovensku rozšíril trend predaja tzv. čapovaného „prosecca“. Tento módny hit nájdete na jarmokoch, v reštauráciách, baroch či predajniach sudových vín. No to, čo zákazníci skutočne dostanú, nie je prosecco, ale len lacné perlivé víno, ktoré častokrát ani nepochádza z Talianska.

Podvodníci predávajú tieto falošné vína za cenu pravého prosecca, čím zavádzajú spotrebiteľov. O podvodoch s vínom informovala Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS).

Falošné prosecco je len lacné víno s bublinkami

Podľa legislatívy, ktorá platí na Slovensku aj v celej Európskej únii, sa za prosecco môže označovať len víno s chráneným označením pôvodu z presne definovanej oblasti v Taliansku, vyrobené z odrody Glera.

Pravé prosecco sa smie predávať výlučne v sklenených fľašiach, nie v pretlakových nádobách či vo výčapných formách, ako sa to deje na Slovensku.

Predaj prosecca v KEG sudoch alebo plastových nádobách, ktoré sú sýtené CO2, je preto nezákonný a v rozpore s legislatívou.

ŠVPS uvádza:

Skutočného podvodu hrubého kalibru sa dopúšťajú tí obchodníci, ktorí ponúkajú takto označené vína v KEG alebo plastových nádobách spotrebiteľom vo výčapoch a reštauráciách, ale často aj renomované firmy na rôznych internetových stránkach.

Tento podvod sa týka aj takzvaných „frizzante“ vín, ktoré, aj keď pochádzajú z oblasti Prosecco, nemajú právo byť označené týmto názvom, pretože na to nesplňujú všetky kvalitatívne a geografické požiadavky.

Predražené lacné víno

Obchodníci však tieto produkty zneužívajú a uvádzajú ich na trh ako prosecco, pričom zavádzajú spotrebiteľov, ktorí za vysokú cenu dostanú len sýtené víno bez pravej hodnoty.

Kontroly zo strany ŠVPS by mali tieto nezákonné praktiky eliminovať. Pokuty za predaj nesprávne označených produktov môžu byť prísne, no napriek tomu sa podvodníci stále na trhu objavujú. Spotrebitelia by mali byť preto veľmi opatrní, čo kupujú, a preverovať, či víno, ktoré pijú, je skutočné prosecco alebo má len „proseccovú cenovku“.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým
rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov
retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s
finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť,
či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť
podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

The post Slovensko zaplavilo falošné prosecco. Ľudia platia za lacné bublinky appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie